Tarih: 25.03.2021 09:06

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, ‘ORMANLAR GELECEĞE BIRAKILAN EN BÜYÜK MİRASTIR’

Facebook Twitter Linked-in

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert,

‘ORMANLAR GELECEĞE BIRAKILAN EN BÜYÜK MİRASTIR’

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Orman Haftası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Müdür Mert, yaptığı açıklamada, ‘Ormanlarımıza sahip çıkalım, geleceğimizi koruyalım’ dedi.

Orman Haftası hakkında bilgi verdi


21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Mert, Ormanların geleceğe bırakılan en büyük miras olduğunu belirterek, ‘Orman Haftanız kutlu olsun’ dedi. Müdür Mert, ‘Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından olan ormanlara gereken önemin verilmediğine dikkat çeken Avrupa Tarım Federasyonu (CEA), 21 Mart 1971 tarihinde, toplumları bilinçlendirmek için, “21 Mart” gününün, “Dünya Ormancılık Günü” olarak kutlanmasını Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütüne (FAO) teklif etmiştir. Bu tarihin seçilmesinde elbette kuzey yarım kürede ilkbaharın, güney yarım kürede sonbaharın başlangıcının bu tarihe tesadüf etmesi etkili olmuştur.’

‘Ormanlarımızı ve geleceğimizi koruyalım’

Müdür Mert, ‘Teklifin kabul edilmesiyle 21 Mart, “Dünya Ormancılık Günü”; 21-26 Mart tarihleri arası da “Orman Haftası” olarak kutlanmaya başlamıştır. Ülkemiz de bu kutlamalara, 1975 yılı itibarıyla katılmıştır. Temiz hava ve bol oksijen için; küresel ısınmayı, erozyonu, çölleşmeyi, su kaynaklarının kurumasını önlemek için ve düzenli bir iklim için ormanlar hayati öneme sahiptir. Ormanlarımızı ve geleceğimizi koruyalım’ dedi. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —