Tarih: 04.08.2021 13:13

İlçe Sağlık Müdür Dr. Yusuf Çolular AŞI SIKINTISI YOK

Facebook Twitter Linked-in

İlçe Sağlık Müdür Dr. Yusuf Çolular

AŞI SIKINTISI YOK

Geçtiğimiz yıl Mart ayından beri mücadele ettiğimiz Coronavirüs pandemisine karşı başlatılan aşı çalışmasında aşı sevkiyatı konusunda yaşanan aksaklık ve stoklarda azalma olması nedeniyle yetkililer vatandaşların aşı olmaya gitmeden önce randevu almaları ve randevularını kontrol etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Randevusuz aşı yapılmıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz gün  Twitter hesabı üzerinden Biontech aşı sevkiyatına ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve “Merhaba. Çarşamba günü aşacağımız bir gelişme var. Biontech aşısının üretiminde yaşanan aksama sebebiyle ülkemize sevkiyatta birkaç gün azalma olacak. Bu aşıyı tercih edenlerin aşı olmaya randevu almadan gelmemesini rica ediyorum. Anlayışınız için sağ olun. Sinovac’ta aksama yok.” ifadelerini kullanmıştı. Bakan Koca’nın bu açıklamasının ardından aşı kalmadı  söylemlerine karşı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular’dan aldığımız bilgide ilçe genelinde Aile Sağlığı Merkezlerinde ve hastanelerde aşı çalışmasının devam ettiğini sadece randevu almadan gelen vatandaşların aşılarının yapılmadığını ifade etti. Müdür Çolular Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaşımına da dikkat çekerek  aşı olmak isteyen vatandaşların mutlaka randevu almalarını ve randevularını kontrol ederek aşı olacakları sağlık kurumuna gitmelerinin daha iyi olduğunu ifade etti. 

Sinovac aşısında bir aksaklık yok

Biontech aşısında sevkiyat konusunda bir aksaklık olduğu için randevu alınmadan aşı olmaya gidilmemesi konusunun altını çizen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular Sinovac aşı yaptırmak isteyen vatandaşların ise tüm sağlık kuruluşlarında randevu alarak aşı yaptırabileceğini ifade etti. Müdür Çolular, “Sinovac aşılarının tedarikinde herhangi bir problem bulunmuyor, bu aşıdan olmak isteyen kişiler randevu saatlerinde giderek aşılarını olabilirler” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —