Tarih: 12.11.2023 12:12

İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi’nden organ bağışı etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi’nden organ bağışı etkinliği

İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi, Her yıl ülkemizde 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Organ ve Doku Bağışı Haftası”  münasebetiyle düzenlediği çeşitli etkinlikler ile organ bağışının önemine değindiler.  İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçemizde farkındalık oluşturmak için çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenerek organ bağışını önemi vurgulandı.

Organ bağışı konusunda bilgi verdiler

3-9 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftası münasebetiyle Kredi Yurtlar Kurumu ve Gölcük Kaymakamlığı’nın ziyaret eden İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi Personelleri  organ bağışı ile ilgili olarak broşürler dağıtılarak organ bağışının önemine değinildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde tüm personel eşliğinde açılan stantla Organ Bağışı Nedir? Kimler organ bağışında bulunabilir? Organ alımı nasıl gerçekleştirilir? Beyin ölümü nedir? Konularında bilgiler verilip broşür dağıtıldı. Stantta ayrıca organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların bilgileri alınarak organ bağış kartları teslim edildi.

Kimler organ bağışında bulunabilir

Kimlerin organ bağışında bulunabileceği konusunda açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi Personelleri, “Organ bağışı, kişi hayatta iken, serbest idaresi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir. 18 yaş ve üzeri, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. İki tanıkla birlikte, ölümünüz halinde organlarınızı bağışladığınızı belirten bağış formunu doldurarak imzalamanızla organ bağışı yapılmış olur. Organlarınızı bağışladığınızı yakınlarınızın bilmesi ve bağış kartınızın yanınızda olması ölümünüz halinde organ bağışlama isteğinizin yerine getirilmesini sağlayacaktır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —