Tarih: 25.08.2021 12:20

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, ‘AŞI OLMAYANLAR PANDEMİ SÜRECİNİ UZATIYOR’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında aşılama faaliyetlerinin büyük önem arz ettiğini ifade ederek aşı çağrısında bulundu.

Aşı karşıtları vatandaşların kafasını karıştırıyor

İçinde bulunduğumuz Covid-19 sürecinde aşı olmanın önemi oldukça arttı. Aşı karşıtları yaptıkları yanlış propagandayla vatandaşların aşıya olan güvenlerini sarsıyor. Ülkemizde aşı olmayanların sayısı arttıkça diğer vatandaşlar da risk altında oluyor. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular’da bu konuda vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

‘Aşı olmamak sevdiklerimize ve sağlığımıza yapılan en büyük kötülük’

Ülkemizde yapılan açıklamalarda Hastanelerde yoğun bakımda yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşı olmayanlar teşkil ediyor. Uzmanlar her ne kadar vatandaşları aşı olmaları konusunda uyarsa da önemli bir çoğunluk aşı olmama konusunda direniyor. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, yaptığı açıklamada, aşı olmayanların pandemi sürecini uzattığına vurgu yaparak, ‘Aşı olmamak sağlığımıza ve sevdiklerimize yapılan en büyük kötülüktür’ dedi.

‘Aşı olmak hastalığı azaltır’

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, yaptığı çağrıda, ‘Kıymetli vatandaşlarımız; COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında aşılama faaliyetleri büyük önem arz etmektedir. COVID-19 aşıları; hastalığa yakalanma riskini, hastalığı ağır geçirme riskini, hastaneye yatış oranını, hastalığa bağlı ölüm oranını azaltır. Aşı olun, hem kendinizin hem de sevdiklerinizin sağlığını koruyun. Kayıtlı olduğunuz aile hekimliği birimlerimizde, İlçe sağlık Müdürlüğümüzde, Kamu ve özel hastanelerde aşınızı olabilirsiniz’ diyerek konunun önemine değindi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —