Tarih: 26.05.2024 16:53

İlçe Sağlık Müdürlüğü Ekiplerinden Gebe Bilgilendirme Sınıfı Hizmeti

Facebook Twitter Linked-in

İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışmalarına dönem boyu aralıksız devam ederken, geçtiğimiz dönemlerde de ihtiyaç dahilinde İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan Gebe Bilgilendirme Sınıfı hizmetlerine başladı.

 

Eğitimler yeniden başladı

 

ÇEKÜS Birim çalışanı Gebe Eğitim Sorumlusu Yasemin Evirgen tarafından ilk olarak Aile Sağlığı Merkezi ziyaret edilirken Aile Sağlık Merkezinde bulunan gebelere uzmanlığıyla alakalı eğitim verilmesine başladı. Ayrıca oluşturulacak olan gebe bilgilendirme sınıfı ile alakalı gerekli bilgiler verildi.

 

EĞİTİMLER DOKTORLAR TARAFINDAN VERİLİYOR

 

Eğitimler ise branşlarında uzman doktorlar tarafından veriliyor, bu kapsamda Halk Sağlığı Uzmanı Dt. Hülya Erten ve gebe eğitimi sorumlusu Yasemin Evirgen tarafından eğitimler gerekli materyeller kullanılarak veriliyor. Verilen eğitimler ise şu şekilde; Gebelikte oluşan fizyolojik değişiklikler, Gebelikte günlük yaşam ve beslenme, Annelik rolü ve İletişim, Doğuma Hazırlama, Doğum sonrası dönem ve emzirme, Yeni doğan çocuk bakımı, Gebelik Egzersizleri alanları hakkında gerekli bilgiler verilmektedir. Konu  ile alakalı Dt.Hülya Erten ‘’ İlk Gebeliklerini yaşayan anne adaylarımızı gebelikten başlayarak gebelik sonrasına kadar kendisi ve çocuğu için neler yapılması gerektiğini çeşitli materyallerle destekleyerek anlatmaya ve gebelerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. İlçe Sağlık  Müdürlüğümüz bu tür çalışmaları ihtiyaç doğrultusunda hayata geçirmeye devam ediyor bizlerde tüm bilgi ve birikimlerimizi eğitime katılan gebe arkadaşlarımıza aktararak hem kendi sağlıklarını hem de bebeklerin sağlıklarını maksimum düzeyde nasıl tutacaklarını gösteriyoruz” dedi.

 

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —