Tarih: 16.10.2019 15:41

İlçemizdeki tüm Mülki Amirler Kapalı Alanlarda SİGARA DENETİMİNE KATILDI

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizdeki tüm Mülki Amirler Kapalı Alanlarda

SİGARA DENETİMİNE KATILDI

4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında Gölcük ilçesinde dumansız hava sahası denetimlerinin  güçlendirilmesi amacıyla bugün Kaymakam Cengiz Karabulut, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Belediye Zabıta Amirliği tarafından ilçe merkezinde yer alan işletmelere ziyaretler gerçekleştirildi.

İşletme sahiplerine ve vatandaşlara sigaranın zararları anlatıldı

Tütün ve tütün mamullerinin kapalı alanlarda kullanılmamasını önlemek için özellikle nargile kafeler ziyaret edilirken, işletme sahiplerine ve vatandaşlara sigaranın zararları anlatıldı.

Kaymakam Karabulut, ‘Amacımız sigaranın zararları konusunda farkındalık yaratmak’

Gölcük Kaymakam Cengiz Karabulut, gerçekleştirilen uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Kaymakam Karabulut, açıklamasında şunları belirtti: ‘’ Bugün biliyorsunuz sigara kullanımı ile ilgili toplu yaşanan yerlerde cafelerde, restaurantlarda mevzuat çerçevesinde uygun olmayan koşullar var mı onu inceledik. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Zabıtamız, İlçe Emniyet ve Jandarmamızın katılımıyla bugün farkındalık yaratmak için uygulamalarımızı yaptık. Konu hakkında çalışma içine girdik. Bugünde bu farkındalık için işletme sahipleri ile sigaranın zararları konusunda mevzuatları anlattık. Sigaranın zararlarını gelmişken anlatıyoruz amacımız sigaranın zararları konusunda farkındalık yaratmak çalışmalar yapmak çalışmalarımız devam edecek’ dedi.

Tütün ürünü kullanımını bırakmak isteyen vatandaşlar ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattından destek alabilirler   

Kapalı alanlarda tütün ürünlerinin kullanımına yönelik uygulamalar, tütün ürünü kullanmadığı halde, tütün dumanına maruz kalanları korumayı amaçlamıştır. Bireylerin tütün dumanına pasif maruziyetini önlemenin yanı sıra kullanıcıların da bırakmaya teşvik edilmesi
 amacıyla ülkemizde 7/24 esasına göre denetimler yapılmaktadır. ALO 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Tütün İhbar Hattı aracılığıyla ya da Yeşil Dedektör mobil uygulaması üzerinden 4207 sayılı Kanun hükümlerinin ihlallerine yönelik ihbar ve şikayetler Sağlık Bakanlığı’na iletilmektedir.

ALO 184 Tütün İhbar Hattı tarafından değerlendirilen tütün ihbar ve şikayetler, ilgili adrese en yakın tütün denetim ekibine iletilir, ihbarı alan Tütün ekibi en geç 2 saat içinde verilen adrese giderek ihbarı yerinde değerlendirmektedir. Denetim ekibi tarafından ihlal tespit edilmesi halinde gerekli işlemler yapılmakta ve denetime ait görüntü ve tutanaklar sistem üzerinde merkeze iletilmektedir. Tütün ürünü kullanımını bırakmak isteyen vatandaşlar ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattından destek alabilirler. Sigara bırakma polikliniklerine müracaat ederek doktorun yazmış olduğu ilaçları İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak temin edebilirler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —