Tarih: 14.12.2023 13:02

İsrail’in Filistin’e uyguladığı vahşete bir an önce dur denilmeli ÇELİK: ‘GÖZYAŞLARI DİNSİN’

Facebook Twitter Linked-in

İsrail’in Filistin’e uyguladığı vahşete bir an önce dur denilmeli

ÇELİK: ‘GÖZYAŞLARI DİNSİN’

Gölcük Otantik Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Safet Çelik, İsrail’in Filistin’e uyguladığı soykırımın, vahşetin ve zalimliğin bir an önce durdurulması gerektiğini belirterek, ‘Artık gözyaşları dinsin’ dedi.

‘Garantör ülkeler bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir’

Başkan Çelik, açıklamasında şunları söyledi: ‘Öncelikle İsrail’in Filistinli kardeşlerimize uyguladığı vahşeti lanetliyorum. Gözyaşları hemen dinmeli. İlim çağında yaşanan bu olaylar hepimizi derinden üzmektedir. Yaşanan savaş mutlaka araya girilerek bitirilmeli. Garantör ülkeler bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Türkiye bu konuda ilk günden bugüne doğru yerde yer alarak İsrail’in yaptığı gaddarca saldırıların karşısında yer almıştır. Düşüncemin özü Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Sivil Toplum Örgütlerine bağlı Dernekler ve üst kuruluşlarla istişareler yapmak üzere dünya barışına katkıda bulunmak için bir araya gelmeli.’

‘İnşallah Filistin’de gözyaşları duracak’

Çelik, ‘Ülkemizin kanunlarına uyarak çatışma bölgesine Sivil Toplum Kuruluşlarının Gönüllü Heyet oluşturmak çatışma bölgesinde tampon bölge talebimiz olacak. Oraya gidip bölgeye barış sembolü zeytin ve ıhlamur fidanları dikmek istiyoruz. Devletimiz onay verirse oluşturulacak tampon bölgesine seve seve giderim. Gölcük STK ile istişare yapıldı. Derneklerimiz adına ilçemiz Siyasi Parti İlçe Başkanlarını ziyaret ettik ve Oda Başkanlarımız ile toplantı yapıldı. Filistin’de insanlık adına gerçekten üzücü olaylar yaşanmakta. Bizler burada elimiz kolumuz bağlı olarak hiçbir şey yapmadan oturmak istemiyoruz. Bir karınca misali oradaki kardeşlerimize destek olabilirsek ne mutlu bize. İnşallah Filistin’de gözyaşları duracak. Buna inancım tam’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —