Tarih: 13.03.2023 10:47

İstiklal Marşımızın Kabulü 102. Yılında Hüzün, Gurur ve Coşkuyla kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımızın kabulünün 102.yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı, hüzün, gurur ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Fevziye Cami Müezzini Hikmet Akça’nın tüm şehitlerimiz için okuduğu Kur’an’ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından protokol üyeleri İstiklal Marşı temalı ilimiz genelinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde düzenlenen yarışmalarda resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek tebrik ettiler.

“Akif’in Sözü Cumhuriyet’in Yüzü İstiklal Marşı”adlı programın gösterim büyük beğeni aldı

Başiskele Şehit Ozan Özen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesiöğrencileri tarafından hazırlanan Akif’in Sözü Cumhuriyet’in Yüzü İstiklal Marşıadlı programın gösteriminin ardından Vali Yardımcısı Vali V. Ekrem Çalık ve protokol üyelerinin günün anısına toplu fotoğraf çektirmeleri ile program sona erdi.

Programa çok sayıda katılım sağlandı

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Vali V. Ekrem Çalık’ın yanısıra, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Deniz Eğitim ve Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaşar Çakmak, Vali Yardımcısı Salih Bıçak, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutan V. Mehmet Serhan Aksoy, Gebze Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Nadir Yıldırım,  İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —