• BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,09% 0,06
  • EURO

    51,05% -0,29
  • GRAM ALTIN

    7327,04% -0,38
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32

İSU, 27 EKİP VE 68 PERSONEL İLE DEPREM BÖLGESİNDE

GÜNDEM 15.02.2023 14:00:29 0
İSU, 27 EKİP VE 68 PERSONEL İLE DEPREM BÖLGESİNDE

İSU, 27 EKİP VE 68 PERSONEL İLE DEPREM BÖLGESİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde ilk günden itibaren ağır bir şekilde etkilenen, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde arama kurtarmanın yanı sıra; içme suyu ve kanalizasyon bakım onarımı, hasar tespit, tankerler ile su temini, altyapı çalışmaları ile lojistik hizmetleri veriyor.

 İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, AFAD ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda yapılan çalışmalarda, iki ilde, toplam 68 personel ve 33 adet çeşitli türde araçtan oluşan 27 ekip ile birlikte görev yaptıklarını belirtti.

İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN DEPREM BÖLGESİNDE

Depremin ilk saatinden itibaren depremin yaralarının sarılması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın direktifleri ile birlikte harekete geçen İSU Genel Müdürlüğü, bölgeye ekipler göndermeye başladı. Geçen 9 günlük süre boyunca Hatay ve Kahramanmaraş illerinde arama kurtarma ile çeşitli yardım ve destek faaliyetlerinde bulunuluyor.

ARAMA KURTARMA-YARDIM-LOJİSTİK ÇALIŞMALARI

Depremin en yoğun olduğu Hatay’da koordinasyon, arama-kurtarma, içme suyu ve kanalizasyon hatları yanı sıra elektrik bakım onarım çalışmaları, çeşitli vinç, tır, kamyon-kamyonet, tanker, jcb, vidanjör gibi araçlar ile lojistik hizmetleri sürdürülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 8 adet su tankeri ile birlikte toplam 15 adet temiz su tankeri depremin etkilediği bölgeler ile çadır kentlerin içme ve kullanma suyu ihtiyaçları karşılanıyor.

BAKIM-ONARIM VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Bölgede bulunan İSU ekipleri, Hatay’ın içme suyu ile kanalizasyon şebekesinin bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. Ekipler, gece geç saatlerine kadar çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, depremzedelerin barınmaları için kurulan çadır ve konteyner kentler ile sahra hastanesinin altyapı çalışmaları da yapılıyor.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

İSU Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde yardım, bakım ve lojistik faaliyetlerinin yanı sıra tecrübeli inşaat mühendislerinden oluşan 4 kişilik ekip ile depremlerin merkezi olan Kahramanmaraş’ta hasar tespit çalışmalarında da bulunuyor. Ekipler, ilde hasar gören binlerce binanın hasar durumlarının belirlenmesinde depremin ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdürüyor.

SAĞLIK, “DEPREMİN YARALARINA KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Depremin ilk saatlerinden itibaren depremzedelere yardım etmek için ekip oluşturarak gönderdiklerini ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, ‘Marmara depremini ağır bir şekilde yaşadık. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hızlı organize olarak deprem bölgesine ilk planda içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için tankerler gönderdik. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler depremzedelerin su ihtiyacı ile İskenderun’da meydana gelen yangına müdahale çalışmalarına destek verdiler. Akabinde deprem bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda iş makinaları ve çeşitli ekipler gönderdik. Deprem bölgesinde 68 personelimizden oluşan 27 ekip ve 33 adet çeşitli iş makinası ile depremzedelerin çeşitli ihtiyaçlarında yardımcı olmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün de içme suyu ve kanalizasyon ekipleri ile vidanjör aracımızı Hatay’a gönderiyoruz. Depremin yaralarına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim böyle afetlerden dünyamızı, ülkemizi ve insanımızı korusun’ dedi.

TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK

KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı

KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ

YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK

KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR

KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU

GÖLCÜK'TE EMNİYETTEN KAÇAMADI

TEMAD’IN İKİCİ İFTARI KARAMÜRSEL’DEKİ ÇOCUKLARA

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, GAZZELİLERE MORAL VERDİ

ESKİDEN OKULDA TUVALET Mİ VARDI ?

KULİSTE MUHABBETLER...

BAŞİSKELE’YE YENİ NEFES: YEŞİLYURT VADİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MISIR’DA

BÜYÜKAKIN BAŞARILI SPORCULARLA İFTAR YAPTI

CADDEYE DÖKÜLEN YAĞ TEHLİKE SAÇIYOR

TATAROĞLU’NDAN AVUSTURYA’DA ALTIN ZAFER

Güder ailesinin acı günü Abdullah Güder vefat etti

DONANMA MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

KAVAKLI’DA 1200 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULDU

DEPREM HAFTASI’NDA 2 BİN 700 KİŞİYE ULAŞILDI

SİLAH TİCARETİNDEN ARANAN ŞAHSA ŞAFAK OPERASYONU

AKARYAKIT ZAMMI HAYATIMIZI NASIL KUŞATIYOR ?

İZLEYENİ OLAN SAVAŞ

KÖRFEZRAY’DA 5 TBM HEDEFE DOĞRU İLERLİYOR

ŞEHİTLİKLER 18 MART’A HAZIRLANIYOR

VERGİ SUÇU FİRARİSİNE OPERASYON

VALİ AKTAŞ EV ZİYARETLERİ YAPTI

Yükleniyor

loading

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK

GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR

KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU

İSU, 2025 YILINDA BAŞİSKELE’YE 459 MİLYON TL’LİK ALTYAPI YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİ

OYAK ÇİMENTO’DA GELECEĞİ CEMENTA’LAR İNŞA EDECEK

SALMAN “HAYALET ÜRÜN SATIŞLARINA KARŞI TÜKETİCİ DİKKATLİ OLMALI”

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM YOK!

BAŞKANI ZEYTİNOĞLU 2025 YILI BÜYÜME ORANINI DEĞERLENDİRDİ

KOCAELİ ÇİFTÇİSİ BÜYÜKŞEHİR’LE HEP GÜÇLÜ

1 TRAMVAY ARACI AYNI ANDA 600 YOLCU TAŞIYACAK

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14