• BIST 100

    11238,36%0,44
  • DOLAR

    42,58% 0,05
  • EURO

    49,53% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5757,84% 0,38
  • Ç. ALTIN

    9278,67% -0,18

İSU, 27 EKİP VE 68 PERSONEL İLE DEPREM BÖLGESİNDE

GÜNDEM 15.02.2023 14:00:29 0
İSU, 27 EKİP VE 68 PERSONEL İLE DEPREM BÖLGESİNDE

İSU, 27 EKİP VE 68 PERSONEL İLE DEPREM BÖLGESİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde ilk günden itibaren ağır bir şekilde etkilenen, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde arama kurtarmanın yanı sıra; içme suyu ve kanalizasyon bakım onarımı, hasar tespit, tankerler ile su temini, altyapı çalışmaları ile lojistik hizmetleri veriyor.

 İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, AFAD ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda yapılan çalışmalarda, iki ilde, toplam 68 personel ve 33 adet çeşitli türde araçtan oluşan 27 ekip ile birlikte görev yaptıklarını belirtti.

İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN DEPREM BÖLGESİNDE

Depremin ilk saatinden itibaren depremin yaralarının sarılması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın direktifleri ile birlikte harekete geçen İSU Genel Müdürlüğü, bölgeye ekipler göndermeye başladı. Geçen 9 günlük süre boyunca Hatay ve Kahramanmaraş illerinde arama kurtarma ile çeşitli yardım ve destek faaliyetlerinde bulunuluyor.

ARAMA KURTARMA-YARDIM-LOJİSTİK ÇALIŞMALARI

Depremin en yoğun olduğu Hatay’da koordinasyon, arama-kurtarma, içme suyu ve kanalizasyon hatları yanı sıra elektrik bakım onarım çalışmaları, çeşitli vinç, tır, kamyon-kamyonet, tanker, jcb, vidanjör gibi araçlar ile lojistik hizmetleri sürdürülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 8 adet su tankeri ile birlikte toplam 15 adet temiz su tankeri depremin etkilediği bölgeler ile çadır kentlerin içme ve kullanma suyu ihtiyaçları karşılanıyor.

BAKIM-ONARIM VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Bölgede bulunan İSU ekipleri, Hatay’ın içme suyu ile kanalizasyon şebekesinin bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. Ekipler, gece geç saatlerine kadar çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, depremzedelerin barınmaları için kurulan çadır ve konteyner kentler ile sahra hastanesinin altyapı çalışmaları da yapılıyor.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

İSU Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde yardım, bakım ve lojistik faaliyetlerinin yanı sıra tecrübeli inşaat mühendislerinden oluşan 4 kişilik ekip ile depremlerin merkezi olan Kahramanmaraş’ta hasar tespit çalışmalarında da bulunuyor. Ekipler, ilde hasar gören binlerce binanın hasar durumlarının belirlenmesinde depremin ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdürüyor.

SAĞLIK, “DEPREMİN YARALARINA KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Depremin ilk saatlerinden itibaren depremzedelere yardım etmek için ekip oluşturarak gönderdiklerini ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, ‘Marmara depremini ağır bir şekilde yaşadık. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hızlı organize olarak deprem bölgesine ilk planda içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için tankerler gönderdik. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler depremzedelerin su ihtiyacı ile İskenderun’da meydana gelen yangına müdahale çalışmalarına destek verdiler. Akabinde deprem bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda iş makinaları ve çeşitli ekipler gönderdik. Deprem bölgesinde 68 personelimizden oluşan 27 ekip ve 33 adet çeşitli iş makinası ile depremzedelerin çeşitli ihtiyaçlarında yardımcı olmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün de içme suyu ve kanalizasyon ekipleri ile vidanjör aracımızı Hatay’a gönderiyoruz. Depremin yaralarına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim böyle afetlerden dünyamızı, ülkemizi ve insanımızı korusun’ dedi.

ÜNLÜ SUNUCUYA ŞOK UYUŞTURUCUDAN GÖZALTINA ALINDI !

BAŞKAN BÜYÜKAKIN ''TEK DERDİMİZ BU KENTE HİZMET ETMEK''

GÖLCÜKSPOR'DAN SAVUNMAYA TAKVİYE

UITP Avrasya Konferansı 2025 başladı, açılışı Başkan Büyükakın yaptı: RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIĞININ PAYINI İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Selma Cebeci, “GÖLCÜK’ÜN YÜREĞİ BU KAMPANYAYLA ISINDI”

Gölcük Zabıtası Tarihi Geçmiş Ürünlere El Koydu

AKAN URAL’IN RESİM SERGİSİ BELEDİYE HİZMET BİNASINDA AÇILDI

Gölcük Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Tulgay Akbaş, “EMEKLİLERİMİZE ÜCRETSİZ HİZMET SUNMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Küçük Duru, güçlü kulaçlarıyla suyun tadını çıkartıyor; GONCA’DA HİDROTERAPİ TEDAVİSİ HAYATLARI DEĞİŞTİRİYOR

“Dünya KOAH Günü” kapsamında bilgilendirme etkinlikleri gerçekleştirildi

HALIDERE’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

GÖLAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kılıç dede oldu “DEDELİK DUYGUSUNU YAŞAMAK TARİFSİZ BİR MUTLULUK”

Üst geçitler, kadına şiddete karşı “turuncu” renkle aydınlatıldı; BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINA ŞİDDETE KARŞI TURUNCU MESAJ

Büyükşehir, toplumsal duyarlılığı sanatla buluşturdu

Başiskele Belediyesi’nden İlçeye Değer Katacak Dev Yatırımlar

Büyükşehir’den Derince’ye modern mezarlık hizmet binası; CENAZE HİZMETLERİNDE YENİ DÖNEM

Büyükşehir çalışıyor, Darıca Özbay Sokak yenileniyor

Başiskeleli Tiyatroseverler “Kırık Ayna”yı Beğendi

GÖLCÜKSPOR, HENDEKSPOR MAÇINA ODAKLANDI

Ahmet Oğuz cezalı duruma düştü

Dijksteel: "Önümüzdeki maça odaklıyız"

KOCAELİSPOR, KARAGÜMRÜK MAÇI İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR TOPLUMSAL DUYARLILIĞI SANATLA BULUŞTURDU

TÜRKKAN ''İNSANLARI ÖLDÜREREK SANAYİCİLİK YAPILMAZ ''

BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINA ŞİDDETE KARŞI TURUNCU MESAJ

HALIDERE SAHİL YOLU PIRIL PIRIL OLDU

TFF 197 FUTBOLCUYU PFDK'YE SEVK ETTİ

İŞTE ÜLKESİNE DÖNEN SURİYELİ SAYISI !

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR, OCAK ZAMMINDA SEYYANEN ARTIŞ ŞART”

TEMAD Gölcük Şube Başkanı Tülü, “13 YILDIR VERİLEN SÖZLER TUTULMADI, ÖZLÜK HAKLARINDA UMUDUMUZ AZALDI”

Yükleniyor

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

Değirmendere'de Anlamlı Anma ET PİLAV VE LOKMA İKRAMIYLA DEPREM ŞEHİTLERİ YÂD EDİLDİ

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “JEOPOLİTİK GELİŞMELER ALTINDA YÖNÜ BELİRLEYECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifinden 11 Ayda 206 Milyon TL kredi MISIRLIOĞLU: “ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ, DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “ALTIN SADECE YATIRIM DEĞİL, AYNI ZAMANDA KALICI BİR DEĞERDİR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “2000 SONRASI EMEKLİLERİN İNTİBAKI YAPILMALI”

KSO Başkanı Zeytinoğlu ekim ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8