İSU, 2024 YILINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI İLE 37 MİLYON TL GELİR SAĞLADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yıllık 25 milyon 291 bin kilovat üretim kapasiteli yenilenebilir enerji santralleri ile yılda 37 milyon liralık enerji üretimi gerçekleştirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yıllık 25 milyon 291 bin kilovat üretim kapasiteli yenilenebilir enerji santralleri ile yılda 37 milyon liralık enerji üretimi gerçekleştirdi. İSU, işlettiği enerji tesislerinden 2024 yılında 13.396.607 kWh enerji üreterek yıllık enerji maliyetlerinin yüzde 8,7’sini karşıladı.
HES VE GES ENERJİ TESİSLERİ İLE DOĞA VE BÜTÇE KORUYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, modern işletmecilik anlayışıyla sağlıklı altyapı hizmetleri sunarak abonelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını kesintisiz karşılıyor. Bünyesinde 13 içme suyu arıtma tesisi, 23 atık su arıtma tesisi, yüzlerce içme suyu, atık su ve yağmur suyu terfi merkezi, su depoları ve iletim hatlarının işletmesini gerçekleştiriyor. Tüm bu tesislerin işletilmesi için milyonlarca liralık enerji harcaması gerçekleştiriyor. İSU, enerji maliyetlerini mümkün olduğunca azaltmak amacıyla çevreci bir yaklaşımla enerji ihtiyacının bir kısmını çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyor. Bu doğrultuda, su kaynaklarından elektrik üretmek için HES (Hidroelektrik Enerji Santrali), güneş enerjisinden faydalanarak elektrik üretmek için GES (Güneş Enerjisi Santrali) tesislerini inşa ederek faaliyete geçirdi.
10 ADET ENERJİ TESİSİ
İSU, bugün itibarıyla Kandıra Namazgâh Barajı yanında 3 adet, Kullar İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi üzerinde 1 adet olmak üzere toplam 4 adet Güneş Enerji Santrali (GES); Kandıra Namazgâh, Kartepe Avluburun, Başiskele Soğukpınar 1,2,3,4 olmak üzere toplam 6 adet Hidroelektrik Enerji Santrali (HES) ile enerji üretimi gerçekleştiriyor.
67 BİN HANENİN BİR AYLIK İHTİYACI KADAR ELEKTRİK ÜRETİMİ YAPILDI
Kocaeli’yi daha sağlıklı bir geleceğe taşımak amacıyla çevre yatırımlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün, içme ve atık su hizmetlerini kesintisiz devam ettirebilmesi için gerekli olan elektrik enerjisinin karşılanmasına önemli katkı sağlayan çevre dostu 12 adet GES ve HES yenilenebilir enerji sistemlerinin üretim kapasitesi, yıllık 13 milyon 396 bin 607 kWh ulaşarak yıllık bazda yaklaşık 37 milyon TL’lik enerji üretimi gerçekleştiriyor. Enerji tesislerinden elde edilen enerji ile bir meskenin 1 aylık enerji tüketimi ortalama 200 kWh olarak alındığında, yaklaşık 67 bin hanenin bir aylık ihtiyacı kadar elektrik üretimi yapıldı. Üretilen enerji, kurumun enerji ihtiyacının yüzde 8,7’sini karşılamış oldu.
DOĞA KORUNUYOR, EKONOMİYE KATKI SAĞLANIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, alternatif enerji kaynaklarını değerlendirerek kamu harcamalarını azaltmayı ve çevre kirliliği risklerini en aza indirmeyi hedefliyor. Çevre dostu GES ve HES enerji tesislerinde ürettiği enerji ile doğayı korurken aynı zamanda şehrimize ve ülkemize katma değer sağlıyor.
GÖLCÜK KÖYLERİ DERNEĞİ, DERNEK BİNASINDA BAYRAMLAŞTI
SAĞLIKÇILAR BAYRAMLAŞTI
BAŞİSKELE’DE GELENEKSEL KENT BAYRAMLAŞMASI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
KARTEPE’DE BAYRAM COŞKUSU
GELENEKSEL KOCAELİ KENT BAYRAMLAŞMASI 42. KEZ YAPILDI
İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇELİK 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNDE GÖREVLİ PERSONELLE BAYRAMLAŞTI
OLASI OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
MHP KOCAELİ’DEN BAYRAMDA YOĞUN PROGRAM
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, AK PARTİ İL BAYRAMLAŞMASI’NA KATILDI
GÖLCÜK KENT BAYRAMLAŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ
235 ARAÇ VE 630 PERSONELLE 24 SAAT ÇALIŞMA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: SİZLER HER ZAMAN BAŞ TACISINIZ
KENT MEYDANI’NDA RAMAZAN DOPDOLU GEÇTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN BARIŞ VE HUZUR DİLEĞİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: RAMAZAN BAYRAMI’MIZI TEBRİK EDİYORUM
TEMAD’DA BAYRAMLAŞMA
VALİ AKTAŞ : BAYRAMLAR HUZUR VE GÜVEN ORTAMIDIR
BÜYÜKŞEHİR, KABİRLER İÇİN ON BİNLERCE ÇİÇEK DAĞITTI
BAŞKAN SEZER :RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN
KOCAELİ’Yİ 60 SANİYEDE ANLAT, ÖDÜLÜ KAP
GASPÇILAR TUTUKLANDI!
SEDAŞ AİLESİ BAYRAM SEVİNCİNDE BULUŞTU
AKTAŞ ÇİFTİ VE BÜYÜKAKIN ÇİFTİ, SEVGİ EVLERİ İFTAR PROGRAMINDA ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTU
BİR YASAK DAHA ! TELEFON TUTUCULARA 21 BİN TL CEZA GELİYOR...
KARTEPE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ GURURLA ANILDI
BÜYÜKAKIN: “ÇANAKKALE RUHU BURADA”
DEĞİRMENDERESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR
KARTEPE’DE STK’LAR BULUŞTU
GÖLCÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 111. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI
Yükleniyor
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,30% 0,03
-
EURO
51,26% -0,10
-
GRAM ALTIN
6416,41% -3,09
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00




