Tarih: 21.03.2021 13:12

İşveren ve esnaflar Kısa Çalışma Ödeneği desteğini yeniden istiyor ‘YAZA KADAR DEVAM ETMELİ’

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mart ayı sonu itibariyle bir daha verilmeyeceği açıklanan Kısa Çalışma Ödeneği esnafları kara kara düşündürüyor. Covid-19 sürecinden olumsuz etkilenen birçok işveren Kısa Çalışma Ödeneği’nin kaldırılmasının kendilerini olumsuz etkileyeceği düşüncesini taşıyor. İlçemizdeki esnaflar da kısa çalışma ödeneğinin en azından yaza kadar devam etmesi gerektiğini belirtti. 

‘Pandemi hepimizi olumsuz etkiledi’

Pandemi süreci esnaf ve işvereni olumsuz etkiledi. Hükümet bu konuda çeşitli adımlar atsa da esnaf ve işveren süreci sancılı geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin sona ermesi işveren ve esnafı kara kara düşündürüyor. İlçemizdeki bazı işveren ve esnaflar kısa çalışma ödeneği desteğinin yaza kadar devam etmesi gerektiğini söylüyor. 

‘Dükkanlarımız aylarca kapalı kaldı’

Dükkanların ve işletmelerin pandemi tedbirleri kapsamında aylarca kapalı kalması çalışan kesimi olumsuz etkiledi. Yaklaşık 9 aydır devam eden Kısa Çalışma Ödeneği işveren ve esnaflara bir nebze nefes oluyordu. Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin kaldırılmasının işsizliği arttıracağını düşündüklerini belirten bazı esnaflar, ‘Pandemi süreci hepimizi kötü etkiledi. Aylarca dükkanlarımız kapalı kaldı. Şimdi dükkanlarımızı açtık ama Kısa Çalışma Ödeneği kaldırıldı. Bu destek en azından yaza kadar devam etmeli’ diyerek isteklerini ifade ettiler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —