Tarih: 13.12.2022 13:54

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘ECZANELERDE İLAÇ YOK’

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı,

‘ECZANELERDE İLAÇ YOK’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, yaptığı basın açıklamasında Eczanelerde yaşanan ilaç sorununa değindi. Başkan Aynacı, ‘Ülkemizde kanser ilaçlarının, antibiyotiklerin ve hatta çocuk şuruplarının bile yüzde 15’i temin edilemez durumda’ diyerek yaşanan duruma dikkat çekti.

‘Eczacılarımız her 4 ilaçtan birinin depolarda bulunmadığını söyledi’

Başkan Aynacı, ‘Vahim bir tabloyla karşı karşıyayız ne yazık ki. Ülkemizde kanser ilaçlarının, antibiyotiklerin ve hatta çocuk şuruplarının bile yüzde 15’i temin edilemez durumda. Yıkıcı enflasyonun bir sonucu olarak, eczanelerimiz tek tek kepenk kapatmaya başladılar. İlaç fabrikaları bir çok kalem mal için üretimi durdurma kararı aldı. Üretim maliyetlerindeki artışlarla baş edemez hale geldiler. Eczacılarımız her 4 ilaçtan birinin depolarda bulunmadığını söylediler. Zam bekleyen ilaç firmalarının stok yaptığını ve hastaların büyük bir mağduriyet içinde bulunduğunu dile getiriyorlar. “Sağlıkta çağ atladık” diyenler, bunları duyunca utanırlar mı? Hiç sanmıyoruz. “

‘Küçümsediğiniz halkın tokadı, sandıkta inecek’

Geçtiğimiz gün Bakan Nebati’nin EYT’liler hakkında yaptığı açıklamayı eleştiren Başkan Aynacı, ‘Her geçen gün iktidar yöneticilerinin farklı yüzlerini görüyoruz. Maliye Bakanı Nebati’nin paylaştığı bir yorumda, EYT’li ile dalga geçmesi ve asgari ücretlileri fakir fukara diyerek küçümsemesi affedilir gibi değildir. Aslında memurlardan bahsederken de, fakir fukara kelimesini aynı cümle içinde kullanması, geldiğimiz noktanın bir itirafı sayılmalıdır. Sanırsınız kendi kazandığı parayla sadaka veriyor.Halkı düşürdükleri durumla, bir de dalga geçmeleri inanılmaz… Eğer bu halk fakir ise, sizlerin sayesinde oldu. Hem devletin memurunu,emeklisini fakir fukara yapacaksın,hem de fakir fukaraya vermek berekettir diyeceksiniz! Sadaka mı veriyorsunuz hayırdır?  Bunların hiç utanmaları da kalmamış.Aslında utanacak olsanız o koltuklarda bir saniye bile oturur muydunuz? Bakanları farklı zamanlarda milletle dalga geçer, Cumhurbaşkanı da bana son defa oy verin, der. Milleti bu hale getirip, hala hangi yüzle oy istiyorsunuz?Bu millet, sandığı bekliyor.Cevabı orada verecek, tokadı size sandıkta indirecek’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —