Tarih: 05.07.2019 14:50

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, GENEL BAŞKANIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı,

GENEL BAŞKANIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, gündemi değerlendirdi. Başkan Aynacı, yeni sistem tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Aynacı, ayrıca, İYİ Parti’nin ülke siyasetinde kelebek etkisi yarattığını söyledi.

‘İYİ Parti Türkiye siyasetinde kelebek etkisi yaratmıştır’

Başkan Aynacı, yaptığı açıklamada, ‘ İYİ Parti’nin kurulması Türkiye Cumhuriyeti  siyaset alanında kelebek etkisi yarattı. 2017 yılında kurulan partimiz Türkiye’de sıkışan siyasete yeni bir yön vermiştir. Kurulduğu tarihten itibaren girmiş olduğu seçimlerden hem vatandaşlarımızın umutlarını karşılamış hem de diğer siyasi partilerin politikalarının oluşturulmasında etkili olmuştur. Günümüz itibariyle de İYİ Parti’siz kimsenin hesap yapamayacağı ortadadır. 40 Vekille en iyi muhalefeti yapan partimiz CHP ile yaptığı ittifak ile yerel seçimlerde Türkiye nezdinde muazzam bir başarı elde etmiştir. Türkiye’de etkili olmak isteyen proje sahiplerinin hesaplarını bozmuştur. Gelinen noktada hesapları bozan İYİ Parti’ye ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’e karşı bir karalama ve tehdit davası yürütülmektedir. İYİ Parti teşkilatları olarak en zor günlerde kimseden korkmadan kurduğumuz partimizde cesur duruşuyla liderlik görevini yürüten genel başkanımızın sonuna kadar ne pahasına olursa olsun yanında olacağımızı teyit etmek isterim’ dedi.   

‘Bizler İYİ Parti olarak  kesinlikle erken seçim olsun edasıyla hareket eden bir parti değiliz’     
 

Ülkemizde son günlerde tartışılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi  hakkında da düşüncelerini belirten Başkan Aynacı, ‘Bizler İYİ Parti olarak  kesinlikle erken seçim olsun edasıyla hareket eden bir parti değiliz.  Önümüzde 4 yıl gibi uzun bir süreç var. Lakin Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sisteminin 1 yıl gibi kısa sürede çökmüş olduğunu, ülkemize bir  fayda sağlamayacağını zamanında yaptığınız uyarılarda ne kadar haklı  olduğunu görmekteyiz. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin ne kadar önemli  olduğunu Partili Cumhurbaşkanının ülkemize bir fayda sağlamayacağını  defaatle belirtmemize rağmen sandıktan çıkan bu sonucu herkes görmüş  oldu.  Umuyorum ki o gün bu sistemi destekleyen vatandaşlarımız bizzat  yaşadıkları bu sistemi tecrübe etmiştir. Aynı referandum bugün olsa  Parlamenter Sistemin ezici bir çoğunlukla geleceğini düşünüyorum.  İlerleyen yıllarda Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim şeklinde güçlendirilmiş  ve eksiklikleri giderilmiş Parlamenter Sistemle yoluna devam edeceğine  inanıyorum’ diyerek açıklamalarını bitirdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —