Tarih: 23.04.2019 13:39

İYİ Parti Gölcük’te yeni başkan Muhammet Alperen Kocatürk

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Gölcük’te yeni başkan Muhammet Alperen Kocatürk

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı makamını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bugün Güneş İlköğretim Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Muhammet Alperen Kocatürk’e devretti.

Bugün İYİ Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen programa İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, İlçe Yöneticileri, partililer ve öğrenciler katılım sağladı.

Kocatürk, ’23 Nisan Dünyada kutlanan ilk Çocuk Bayramıdır’

İlçe Başkanlığı makamını Güneş İlköğretim Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Muhammet Alperen Kocatürk’e devreden İsmail Aynacı, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını söyledi. İlçe Başkanlığı makamına oturan Muhammet Alperen Kocatürk, şunları söyledi: ‘Büyük Önder Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de Türk Milletinin geleceği yolunda attığı adımlardan biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıldönümünde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Milli Kurtuluş Savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaştı. Samsun’da başlayan mücadelenin devamında Amasya, Erzurum ve Sivas’ta yapılan kongrelerle ülkenin kurtuluşu için yine ülke evlatlarının savaşması gerektiği fikri pekişti. Ulusun egemenliği, millet eliyle gerçekleşmeliydi. Atatürk ‘Tek egemenlik vardır o da ulusal egemenlik’ diyerek Cumhuriyet’e vurgu yapmıştı.  Ankara’da 23 Nisan 1920 günü toplanan ve ülkenin her tarafından seçilerek gelen temsilciler ülkemizin yokluk ve yoksulluk döneminde böylece çalışmaya başladı. Meclis, top sesleri altında, gaz lambası ışığında  çalışmalarını aksatmadan devam ettirdi. Ulusal Kurtuluş Savaşımız ilgilendiren tüm kararlar bu mecliste alındı. 23 Nisan millet iradesinin yönetiminde yer aldığı gündür. 23 Nisan 1920 ruhu tüm  mazlum milletlere örnek olmuştur. Bununla birlikte Atatürk tarafından tüm  dünya çocuklarına armağan edilen bir gündür. Dünyada kutlanan ilk Çocuk Bayramıdır. Bu büyük gün başta biz çocuklar olmak üzere tüm milletimiz için  kutlu olsun’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —