Tarih: 15.02.2023 14:27

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘ACILARIMIZI SARMA ZAMANI’

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı,

‘ACILARIMIZI SARMA ZAMANI’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, yaptığı açıklamada ‘Acılarımızı sarma zamanı’ dedi.  

‘HEPSİNİN ZAMANI VE SIRASI GELECEK’

Başkan Aynacı, ‘Acımız çok büyük. Ülkemiz hepimizin içini yakan bir deprem felaketiyle mücadele ediyor. Halen enkaz altında canlarımız var.

Ve biz mevcut bir krizi, yeni krizler yaratarak çözemeyiz. İşte bu yüzdendir ki; siyaset yapmak değil, yaralarımızı sarmak öncelikli hedefimizdir. Bu süreçte, sadece depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve taleplerini düşünüyoruz. Hepsinin bir an önce karşılanması için elimizden geleni yapıyoruz. Sanmayın susacağız, sanmayın hatalarınızı yüzünüze vurmayacağız. Hepsinin zamanı ve sırası gelecek. Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz İçin diyerek  bu ihtiyaçların karşılanmasına depremin ilk gününden itibaren gayret ediyoruz. Biz biliyoruz ki, milletçe birlik ve beraberliğimize dört elle sarılmamız gereken zamanlardan geçiyoruz. Deprem bölgesinde yaşam mücadelesi veren milletimizin acısını hafifletebilmek için; vatandaşlarımızın destekleri ve teşkilatlarımızın emekleriyle beraber çalışmaya devam ediyoruz.’

‘SADECE MÜTEAHHİT TUTUKLAMAK YETMEZ’

Aynacı, ‘Bu büyük acıları bizlere yaşatanları elbette zamanı gelince sorgulayacağız. Mesela, depremzedelerin ihtiyaçlarının duyurulması için iletişim had safhada hayati bir öneme sahipken; nasıl olur da kısıtlama getirdiniz.  Mesela, milletimiz o kadar çabuk seferber oldu, yardım topladı, gönderdi ancak gidilen çoğu afet bölgesinde  koordinasyon olmadığı görüldü. Mesela, Gönüllü olarak depremzedelere yardım götürmeyi amaçlayan insanlara teşekkür edeceğinize, bir de utanmadan hedef gösterdiniz.  Mesela, 23 sene deprem vergisi toplayan ve sonra bu kaçak yapılara imar affı çıkartanlar… Sadece Müteahhit tutuklamak yetmez. On ilde sorumlulardan, imar affını onaylayanlardan da istifa bekliyoruz. Mesela, 2020 yılında deprem araştırma önergesinin AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildiğini de hatırlıyoruz biz.! Ve daha niceleri… Ama ne dedik, şimdi yaralarımızı sarma zamanı, hepsinin sırası gelecek! Gün birlik olma zamanıdır, bu enkazı birlikte kaldıracağız’ ifadelerine yer verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —