Tarih: 23.07.2019 15:17

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı “BİZ HİÇBİR PARTİNİN DEVAMI DEĞİLİZ”

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı

“BİZ HİÇBİR PARTİNİN DEVAMI DEĞİLİZ”

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı haftalık düzenlediği basın toplantısında  gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Aynacı son günlerde gündemde olan İYİ Parti ve MHP arasında yaşanan gerginlik konusunda konuşarak, “Biz hiçbir partinin devamı değiliz” dedi.

Yazlık Ilıcası’nın ihalesiyle sözlerine başlayan Başkan Aynacı , “Yazlık Ilıcası’nın ihalesini belediyenin alması konusunu biz de istiyoruz. Halktan biri girerse iptal edileceği bilgisine ulaştık. Bunun 5 yıllık olması sevindirici. Bilindiği gibi mecliste bir konuşma geçmişti. Seçilen Belediye Meclis üyelerinin aldığı karar, “Önümüzdeki 10 yılı bağlamasın biz 5 yıllığına göreve geldik. 5 yıllık bir süreç işlesin” demişlerdi. Kararın bu şekilde alınması  güzel oldu. Belediye Başkanı’nın ve AK Partili arkadaşların aldığı tavır, memnuniyet verici, bunu belirtmek isterim” dedi.

“Gölcük olarak güzel bir Kadırga Şenliği atlatıldı”

Yazlık Kadırga Şenlikleri hakkında düşüncelerini dile getiren İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, “Gölcük olarak güzel bir Kadırga Şenliği atlatıldı. Bu konuda komisyon üyelerimizi tebrik ediyorum.  Değirmendere Fındık Festivali’ni işlemiştik. Güzle bir festival olacağına inanıyorum. Sanatçıların gelmesi ile birlikte güzel bir etkinlik olacağını düşünüyor, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sosyal etkinliklerle Gölcük’e hareketlilik kazandırıldı. Bunların devam etmesi, panayırların da devam ettirilmesi, esnafı canlandıracaktır. Kışın yapılan Hamsi Festivali gibi etkinlikler Gölcük Esnafı için önemli olduğunu düşünüyorum.

Eski Sanayi Sitesinin alanına ne yapılacağı merak ediliyor

Eski Sanayi Sitesi alanı hakkında düşüncelerini dile getiren başkan Aynacı, “Bununla birlikte gündemimizde hala eski sanayi sitesi var. Bu konu hakkında  Parti olarak bu konuda fikirlerimizi belirtmiştik. Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer de ilçe başkanları ile bu konuda bir toplantı yapacağını belirtti. Biz de fikirlerimizi sunacağız. Önceliğimiz otogar. Haricinde bu konseptin de beraber kullanılmasını istiyoruz. Belediyenin kente hizmet olarak vatandaşa faydalı olmalarını temenni ediyorum” dedi.

“ Biz MHP’ye alternatif bir parti değiliz”

Başkan Aynacı, konuşmasının devamında “MHP İl Başkanı ve İYİ Parti İl Başkanı arasında bir süreç yaşandı. Bu süreçte ben konuya çok müdahil olma taraftarı değilim. Siyasette bu tarz söylemleri hoş bulmuyorum. Biz kurulduk kurulalı partimize hem iktidar tarafından hem de onun ittifak ortağı tarafından bizlere söylemler ve hakaretler var. Biz bugüne kadar sessiz kalmayı tercih ettik. Yeni bir siyaset yapacağımızı söyledik. Biz hiçbir partinin devamı değiliz. Yeniden oluşan, İyi insanların, cesur insanların bir araya gelip kurduğu, Türkiye’nin muhafazakar  Milliyetçi olarak adlandırdığı bitelikli bir partiyiz.  Kimse bizi kendisinin parçası gibi görmesin. Biz hiçbir partinin devamı değiliz. MHP’ de bizim rakibimiz değiliz. Biz kurulduğumuz günden bu yana iktidarı hedefleyen, kendimize iktidarda yer edinmek isteyen bir partiyiz. Bizi daraltmak, hedefimizi küçültmek isteyerek bizi iktidardan uzaklaştırmaya çalışıyor. İktidar da bizlere MHP’nin rakibiymişiz gibi davranma algısı yaratmaya çalışıyor. Biz MHP’ye alternatif bir parti değiliz. İçinde cumhuriyetçiler, milliyetçiler, muhafazakarlar, ulusal görüşü olan yeni bir partiyiz. Muhafazakar milliyetçi söylemi ile en kısa sürede zirveye ulaşacağız. 23 Haziran’dan sonra MHP ve AK Parti’ye olan tepkiden ötürü partimizde büyük bir ivme var. Ben buna ilçe başkanı olarak üye kayıtlarında, sosyal medya takiplerinde  birebir şahit oldum. Bizim önümüzü kesmek istiyorlar. Bu bize gelen ilgi alakayı durdurmak istiyorlar. Bunun için bize bir karalama kampanyası başlattılar.  Biz bütün vatandaşımızın kalbine talip olan, oyuna talip olan bir partiyiz. Biz hedeflerimizi anlatacağız. Bizi destekleyen, güvenen, inananlarla birlikte yol yürüyeceğiz ” dedi.

“Benim veya bizim hiçbir MHP’li kardeşimizle hiçbir sorunumuz yoktur”

Başkan Aynacı sözlerinin devamında, “ Keşke bize yapılan bu saldırıyı Milliyetçi Hareket Partisi yönetimine söylemek istiyorum: Bize verdikleri tepkinin onda birini, televizyonlarda terörist başının mektubu okunurken, terörist başının kardeşi devlet televizyonlarına çıktığı zaman AK Parti’ye söyleyebilselerdi. Onları da milliyetçi saflarda görmek isterdik. Benim veya bizim hiçbir MHP’li kardeşimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Kurumların başındaki iki üç kişinin sözüyle feryat edecek insanlar değiliz. Bizim için herkes değerlidir” dedi.

“Kongremiz 2020 Şubat Ayında gerçekleştireceğiz”

Kocaeli’nin 8 ilçesinde atama kararı alındı. Biz atama istemedik. Kenti yönetimimizle kongre sürecine gireceğimizi söyledik. 2020 yılını Şubat ayında kongremizi yapacağız. O süreçte tekrar aday olarak oyları isteyeceğiz. Üye kayıtlarımız devam ediyor. Sayımızı arttırmak istiyoruz. Delege sürecimizi de gerçekleştirerek kongre sürecimize hazırlanacağız” dedi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —