Tarih: 02.05.2023 14:27

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘EMEKLİMİZİN KURBANLIKLARINI MİLLET İTTİFAKI VERECEK’

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı,

 ‘EMEKLİMİZİN KURBANLIKLARINI MİLLET İTTİFAKI VERECEK’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Aynacı, yaptığı açıklamada, ‘Millet İttifakı ve İYİ Parti iktidarında en düşük emekli maaşı Asgari Ücret seviyesinde olacak’ dedi.

‘Milletin iktidarına 13 gün kaldı’

Başkan Aynacı, açıklamasında, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimine çok kısa bir süre kalmıştır. Geride bıraktığımız 20 yılda mevcut iktidar tarafından yönetilen ve geride bıraktığımız som 4 yılda ucube bir sistem getirilerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle devam eden bir süreç yaşadık. Adaletin, Liyakatın, Denetimin kurumlar arası bir bağımsızlığın olmadığı sistemde gelinen nokta ortadadır. Enflasyonun yüzde 180’leri bulduğu, vatandaşın alım gücünün kaybolduğu, herkesimden insanın ‘adalet’ diye seslendiği; eğitim, tarım gibi ülkemiz için hayati konularda sınıfta kalındığı bir dönemi geride bırakacağız.15 Mayıs sabahı milletin iktidarında daha özgür, daha demokratik, daha adil bir ülke hayalimizi gerçekleştireceğiz. Çiftçisi, işçisi, emeklisi, memuru ile mutlu bir Türkiye’ye uyanacağız.’

‘Hukuk Devleti adalet ile buluşacak’

Aynacı, açıklamalarının devamında, ‘Adalet Bakanı ve Müsteşarı Hakimler kurulunda olmayacak. Çoklu Baro sistemine son verilecek. Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı adli kolluk teşkilatı kurulacak. Hukuk eğitiminin kalitesinin arttırılması için Hukuk Fakültesi sayısı düşürülecek. Kadro müfredat konularında iyileştirme yapılacak’ dedi.

‘Mülakat olmayacak, Türkiye Liyakatle eşitlenecek’

‘Hiç bir genç devletine borçlu olmayacak’ diyen Aynacı, şunları söyledi: ‘Gençler aldıkları KYK (krediyi) daha okurken veya mezun olduktan sonra haftada bir gün sosyal sorumluluk projelerine katılıp çalışıp ödeyebilecek. Böylece hem bu mağduriyet ortadan kalkacak hem de gönüllülük faaliyeti toplumda yaygınlaşacak. İyi Parti iktidarında icralık genç kavramı ortadan kalkacak. Adım adım batağa götürdükleri memleketimiz yeniden şahlanacak’ ifadelerine yer verdi.

‘Emeklilerimiz hak ettikleri maaş ve ikramiyeye kavuşacak’

Aynacı, son olarak, ‘En düşük emekli maaşı asgari ücret yine bayram ikramiyeleri asgari ücret baz alınarak tespit edilecek. Kurban Bayramı’nda emeklimizin kurbanlarını millet ittifakı verecek’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —