Tarih: 04.05.2021 12:04

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘EMEKLİYE 100 LİRALIK ZAMMI LAYIK GÖRDÜLER’

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, haftalık gündem değerlendirmesinde önemli konulara değindi. Başkan Aynacı, emeklilere verilen 100 liralık zammı eleştirerek, ‘Sanki sadaka veriyorlar’ dedi.

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Başkan Aynacı, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Pençe Yıldırım Harekatı’nda görev yapan sözleşmeli er Müslüm TOPRAK’ ın şehit haberi Gölcük’e ateş gibi düşmüştür. Türk milleti olarak başımız sağ olsun. Harekat bölgesindeki terör saldırısında şehit olan tüm kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum’ dedi.

 ‘SANKİ SADAKA VERİYORLAR’

Emekli ikramiyelerine yapılan 100 liralık zammı eleştiren Başkan Aynacı, “Emekli ikramiyelerinde 100 liralık artış, hayal kırıklığı yaratmıştır. Zaten yüksek enflasyonla emeklilerin alım güçleri düşmüştür. 100 liraya 1,5 kg et bile alınmıyor. Kendi yandaşlarına her türlü imkanı sağlarken, emekliye 100 lirayı layık gördüler. Bu artış ancak bir gösteriden ibarettir.  Dalga geçerler gibi yaptıkları 100 lira zammı, müjdeymiş gibi açıkladılar. Sanki sadaka veriyorlar. Emeklilerimiz açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır” diye konuştu.

‘BAL BAL DEMEKLE AĞIZ TATLANMIYOR’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘İktidar Partisi’nin İlçe Başkanı Sayın Çetin Seymen, KOSGEB’in mikro ölçekli işletmelere 30 bin lira, küçük işletmelere 75 bin lira üst limit kredi vereceklerini açıkladığı ve herkese başvuruya çağırdığı 5 Milyarlık krediden Gölcükte kaç esnaf başvuru yaptı? Kaç esnaf kira veya gelir kaybı desteklerinden yararlandı? Yüreğiniz ve vicdanınız el veriyorsa intihar eden esnafları da koyun açıklamalarınıza: İzmir’de geçtiğimiz Mart ayında intihar eden kahvehane esnafı Nuri Çengeloğlu ve Mersin Mut’ta kokoreççilik yapan Murat Gümüş’ün ‘Kaç gündür siftah yapamıyorum’ paylaşımının ardından yaşamına son vermesi

 İzmir’in Buca ilçesinde 10 yıllık kahvehane esnafı, 50 yaşındaki Erdal Şenözpak kapalı olan kahvehanesinde intihar etti. Kirası ve banka borçlarını ödeyemediği, ciddi sıkıntılar yaşadığı  belirtildi. 20 yıldır esnafın fırlattığı yazar kasa edebiyatı yapanlar:  Sizin döneminizde esnaf yazar kasasından değil canından vazgeçer hale geldi. Sizleri vicdanınızla baş başa bırakıyoruz’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —