Tarih: 07.11.2023 13:47

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘GÖLCÜK KENT KONSEYİ’NDEN NEDEN SES ÇIKMIYOR?’

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı her hafta olduğu gibi Parti binasında gerçekleştirdiği haftalık toplantısının bir yenisini daha düzenleyerek herkesin gözden kaçırdığı bir konuya açıklık getirdi. Başkan Aynacı yaptığı açıklamada; ‘Gölcük Kent Konseyinden bir haberiniz var mı?’ dedi.      

Gölcük Kent Konseyi son 5 yıldır ne iş yapmıştır?

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacıyaptığı açıklamalarında, ‘Gölcük Kent konseyi birbirinden değerli Gölcük‘ün tanınmış simasından oluşmaktadır. Hepsi dostumuz arkadaşımız ama Gölcük Kent Konseyi son 5 yıldır ne iş yapmıştır. Misyonu Kentlilik bilincini oluşturmak, gelecek nesilleri dikkate alarak duyarlılığı geliştirmek, kente aidiyeti artırmak, kentin hak ve hukukunu korumak, aktif halk katılımını ve yerel yönetimlerin işlevliliğini ön planda tutmak olan bu kurumdan bir ses duyanınız var mı?’

‘Sessizlerin sesi olmada neden sessiz kaldınız’

Başkan Aynacı açıklamalarının devamında Kent konseyi, Gençlik meclisi, Emekli meclisi, Engelli ve kadın meclislerinden bir açıklama duyanınız var mı ya da bir proje duyan var mı? Temel ilke değerleri; Etkin Yurttaş Yaratıcı: Yurttaşların haklarına sahip çıkmalarını desteklemek ve onları etkinleştirmeye yardım etmek. Düşünce Üretme Merkezi: Uzun sürede etkisin gösterecek çözüm önerileri için düşünce üretmek. Sessizlerin Sesi Olma, Azınlık gruplarının haklarını savunmak ve onların seslerini duyurmak olan kent konseyinden bu değerlere göre aksiyon gören var mı? dedi.

‘Belediye meclis gündemine 5 yılda kaç görüş belirttiniz?’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘Belediyeler kanunu 76. Madde Kent Konseyi ile ilgilidir ve son paragrafı şöyledir; Kent konseyinde oluşturulan görüşler belediye meclisinin ilk toplantısında gündeme alınarak değerlendirilir. Son 5 yılda kent konseyinin görüşlerinden kaç tanesi belediye meclis gündemine gelmiş acaba? Bilen yada duyan var mı?. Kent konseyi yönetmeliği madde 11/a 1. Maddesinde Kent konseyi başkanı genel kurul tarafından seçilir. Kent konseyi başkanının görev süresi, yürütme kurulunun görev süresiyle paralel olmak üzere ilk dönem için iki yıl, ikinci dönem için üç yıldır. İbaresi yer almaktadır. Değerli başkan kaç yıldır bu görevi sürdürmektedir? Ne zaman en son genel kurul yapıldı? Bilen duyan var mı?’

‘Sayın Sezer’e, Kent Konseyi’nin varlığını Gölcük’ten neden kaldırdınız?’

Aynacı, ‘Sonuç olarak kent konseyi bu kent için bir şeyler yapıyorsa lütfen bize de söylesinler. Her zaman söylediğimiz gibi bu ilçe için yapılan her güzel şeye destek veririz. Seçim beyannamesinde adalet,liyakat, istişare diyen Ali Yıldırım Sezer, geride bıraktığın sürede istişareyi kiminle yaptınız. Kent konseyinin varlığını Gölcük’ten neden kaldırdınız. Bizzat belediyenin mali olarak oluşturduğu kurum ile 5 yıldır ne yaptınız?’ diyerek açıklamalarını tamamladı.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —