Tarih: 07.06.2022 12:55

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, “GÖLCÜK’TE KURBAN PAZARI NEDEN KURULMUYOR”

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı

GÖLCÜK’TE KURBAN PAZARI NEDEN KURULMUYOR

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı haftalık olağan basın toplantısında ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Aynacı yaptığı açıklamada yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Gölcük’te hayvan pazarının kurulmayacağını ifade ederek, “ Gölcük’te Kurban Pazarı neden Kurulmuyor?” dedi.

“GÖLCÜK İÇİN ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafından Bölgesel gelişme alanında referans çalışmalarından biri olacağı öngörülen “İlçelerin Sosyoekonomik Gelişmişlik Sıralaması 2022” çalışması yayınlandı. Bu sıralama içerisinde 2017 yılından bu yana sıralamadaki değişikliği değerlendiren İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail AYNACI, şu değerlendirmeyi yaptı; “Ülkemizin Sosyoekonomik şartlarının gözlemlenmesi ve yaşam şartlarının değerlendirilmesi açısından çok önemli olan bu çalışmalarda gördük ki Gölcük İlçemiz 2017 yılında 137.sıralamada iken, gerileyerek 2022 yılında 147.sıraya oturmuştur. Ve yine görüyoruz ki en yakın ilçelerden Başiskele 134.sıradan 70.sıraya yükselmiş. Keza diğer İlçe sıralamaları da yerinde saymayarak ilerleme kaydetmiş. Peki ya Gölcük? Gölcük İlçemiz sürekli kan kaybetmiş. Şimdi bakıyoruz, mesela Yazlık Ilıca Oteli’nin turistik bir tesis olarak ihaleye açılması ve hiçbir yatırımcının bunu cazip bulmayarak bu ihaleye katılmaması gibi bir örnek, güzel İlçemizin gözden düşmüş olması gerçeğini, yatırımcılar için artık bir cazibe merkezi olmadığının kanıtıdır” dedi.

“YAŞAM KALİTESİ HIZLA DÜŞÜYOR”

Sözlerine devam eden Başkan Aynacı, Gölcük’te yaşam kalitesinin hızla düştüğünü ifade ederek “Bütün bu oluşumlara ek olarak, İlçemizde yaşam standardının düşük olması, Sosyoekonomik gelişmemişliğin sosyokültürel gelişimi de tetiklediği net bir şekilde ortaya çıkmaktadır” dedi.

“BELEDİYECİLİK YETERSİZ”

Bu gerilemenin en büyük sorumlusunun belediyecilik anlayışının ve hizmetlerinin yetersizliği olduğunu belirten Aynacı, sözlerini şöyle sürdürdü : “Mesela yaklaşan Kurban Bayramı için öğreniyoruz ki, kurban satış yeri kurulmayacak. Önceden ilçemize çeşitli bölge ve illerden gelen büyük ve küçükbaş hayvanların satıldığı belli yerler vardı. Buna ihtiyaç olmadığını söyleyerek vatandaşı, kimlere hizmet ettiği belli olmayan, derelere döktükleri tonlarca hayvan gübreleri ile Kavaklı sahil boyunca sahillerimizi kirleten çiftliklere mi mecbur bırakmak istiyorlar? Yeterince denetlemeyen bu çiftliklerin çevre kirliliğine yaratmasına göz yuman Belediyenin bu uygulamaları ile Gölcük hızla gerilemeye  devam etmektedir. Bu örnekler çoğaltılabilir” dedi.

“GÖLCÜK’TE NEDEN KURBAN PAZARI KURULMUYOR?”

Başkan Aynacı son olarak yaptığı açıklamada, “200 bine yaklaşan İlçemizin nüfusu ile Türkiye’de birçok ilden daha kalabalık bir nüfusa sahibiz. Bir gelenek haline gelen kurban pazarı bu sene maalesef ilçemizde kurulmayacaktır. Böylesi önemli bir konuda ibadetleri gerçekleştirecek vatandaşlarımızın bazı besi çiftliklerine mahkum bırakmak ekonomik olarakta rekabeti engelleyeceğinden Gölcük’e yakışmamıştır. Yıllardır Gölcük’ün modern bir kesim alanına ihtiyacı olduğunu söylememize rağmen şehrin yetkilileri çözümü pazarı kapatmakta bulmuştur. Millet ittifakı olarak yürütmeyi devraldığımız gün bu şehre modern bir kurban pazarı sözümüz olsun” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —