Tarih: 25.08.2019 14:17

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘KAHRAMAN TÜRK KADINININ KADERİ BU OLMAMALI’

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, Kırıkkale’de yaşanan kadın cinayetine ser tepki gösterdi. Başkan Aynacı, ‘Kahraman Türk kadınının kaderi bu olmamalı’ dedi.

‘Bu cinayet hepimizde soğuk bir duş etkisi yaratmıştır’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, yaptığı açıklamada, ‘Bugün hepimiz hayatımız boyunca unutmayacağımız bir feryada şahit olduk. 10 yaşında bir kız çocuğu ölme anne diye feryat ederken, bir anne ise ölmek istemiyorum diyordu. Ülkemizde sıkça yaşanan kadın cinayetleri ve kadına şiddetin böyle bir görüntü ile yüzümüze çarpılması vahşeti gözümüzün önüne sermesi hepimizde soğuk bir duş etkisi yaratmıştır.’

‘Ceza vermek yetmez toplumda bilinçlendirilmelidir’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Aynacı, ‘Peygamber efendimiz veda hutbesinde kadınlar size Allah’ın emanetidir demiştir. Lakin her geçen gün insanlık ölmekte, Biz toplum olarak kadınımıza sahip çıkamamaktayız. Biz siyasiler elimizden ne geliyorsa toplum için yapmaya çalışmaktayız. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in bir yıl önce kadın üzerinden siyaset yapılmasına tepkisini göstermiş ama bu tepki gerekli  farkındalığı uyandırmamıştır.Yine İYİ parti olarak meclise girdiğimiz ilk ay içinde kadına şiddet konusu hakkında önerge vermiş bulunmaktayız.Biz muhalefet olarak bu konuya ne kadar dikkat çekmeye çalışsak ta iktidar sahipleri kulaklarını tıkamıştır. Bu haberleri artık duymak istemiyoruz, kaybedecek bir canımız daha kalmamıştır.Bu konu baştan ayağa incelenmeli gerek tüm önlemler alınmalıdır.Kahraman Türk kadını kaderi bu değildir. Televizyonlarda sigaraya sansür uygulayan RTÜK kadına şiddeti açıkça yayınlanmaktadır. Ceza vermek yetmez toplumda bilinçlendirilmelidir.Televizyonlarda şiddet görüntüleri içeren dizi ve sinema görmek istemiyoruz’  dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —