Tarih: 21.04.2020 11:41

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘ÜNİVERSİTE GÖLCÜK’E KAZANDIRILMALI’

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, gündemi değerlendirdi. Başkan Aynacı, Kocaeli’ye yapılacak olan Üniversite’nin Körfez’e değil, ortak çalışmayla Gölcük’e kazandırılması gerektiğini söyledi.

‘Atatürk’ü ve bu vatan uğruna şehit düşen, gazi olan tüm silah arkadaşlarını minnetle ve şükranla anıyoruz’

Aynacı, açıklamasında, ‘Değerli Basın Mensupları; İki gün sonra  ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlayacağız. Covid19 hayatımızı bu kadar etki altına almamış olsa bu bayramımızı  100. yıl ruhuna yakışır bir şekilde milletçe el ele sokaklarda kutlamayı çok isterdik. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha güzel kutlamalarla idrak ederiz. Atatürk’ü ve bu vatan uğruna şehit düşen, gazi olan tüm silah arkadaşlarını minnetle ve şükranla anıyoruz. 100 yıl önce Ankara’da açılan ve Milli Mücadele’yi yöneterek Gazi vasfına haiz olan meclisimiz, üç yıl önceki anayasa değişikliğiyle yetkisinin ve etkisinin büyük kısmını Cumhurbaşkanlığı makamına kaptırmıştır. Ortak aklın temsilcisi olan meclisin yetkilerinin azaltılıp tek bir kişinin yani cumhurbaşkanlığının yetkilerinin artırılması bize ne katmıştır bunu iyi düşünmemiz lazım. Ekonomik açıdan ilerledik mi, hukuk sistemimiz güçlendi mi diğer yapısal meselelerimizde bir ilerleme kaydettik mi? Bunları bir göz önünden geçirmeli ve analiz etmeliyiz. Dört günlük sokağa çıkma yasağını isabetli buluyoruz İYİ Parti olarak tam karantina diyerek sokağa çıkma yasağını ilk dile getiren parti biziz. Sürecin en başında bu önlemler alınsa bugün belki de virüsün yayılma hızı bitirilmişti. Sayın Cumhurbaşkanı’nın dünkü açıklamasında İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin yardım kampanyalarını PKK ve FETÖ faaliyetlerine benzetmesi ise bizi tarifsiz bir şaşkınlık ve üzüntüye sürükledi. Devletin birliğinin temsilcisi olan Cumhurbaşkanlığı makamının böyle zor günlerde siyasi açıklamalarda bulunmasını doğru bulmadığımız gibi birde muhalefet belediyelerini terör örgütleriyle yan yana getirmesi tamamıyla yakışıksız olmuştur. Ayrıca Sn. Cumhurbaşkanı CHP’li belediyeler diye vurgulayarak CHP üzerinden siyasi kutuplaşma yaratmak istese de o belediyeler MİLLET İTTİFAKI belediyeleridir. Kazanılmalarında milletvekillerimiz, genel merkez yöneticilerimiz ve binlerce teşkilat mensubumuzun emeği vardır. Biz bu belediyelerimizin yardımlaşma faaliyetlerini gururla destekliyoruz. Umuyoruz ki cumhurbaşkanı ve iktidar mensupları bu yardımlaşma faaliyetlerini bir rekabet olarak algılamaktan vazgeçerler’ dedi.

‘Sağlık her şeyden önce gelir’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘Üç gün sonra  on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nı idrak etmeye başlayacağız, bu ayın virüs nedeniyle zorlaşan hayatımıza bir ferahlık bir güzellik getireceğine dair inancımız tamdır. Maalesef bu sene geçmişten bu yana alıştığımız kalabalık iftarlarla, cemaat halinde namazlarla bir arada olamayacağız. Ancak sağlık her şeyden önce gelir. İnşallah bu zor günleri sağlıkla atlatarak nice ramazanları birlikte yaşamayı Cenabı Allah bu millete nasip etsin. Yoğun gündemde unutulan ancak bizim dikkatimizi çeken bir konu var; Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’ye yeni bir üniversite kurulması kararı onaylandı. Dün yerel gazetelerden okuduğumuz kadarıyla bu üniversitenin kampüsü Körfez ilçemizde yer alacakmış. Gönül isterdi ki Gölcük belediyesi, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir bütün olarak ortak bir akıl ile bu üniversiteyi ilçemize kazandırabilseydi. Şayet geç kalınmış değilse ben yine başta belediye başkanımız olmak üzere tüm karar alıcıları bu konuyla ilgili harekete geçmeye davet ediyorum.

Ana kampüs alanı olabilecek büyüklükte araziler şehir merkezimize yakın bölgelerde olmasa da İhsaniye’den yukarıda köylerimize doğru oldukça fazla.  Hem o bölgenin hem ilçemizin canlanması yolunda bu üniversite büyük bir kazanım olacaktır fikrindeyiz ve biz İYİ Parti olarak bu konuda ses veriyoruz’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —