Tarih: 13.07.2018 15:39

İYİ Parti’den Gölcük Basınına teşekkür kahvaltısı

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti’den Gölcük Basınına teşekkür kahvaltısı

24 Haziran seçimlerinde henüz 8 aylık bir parti olmasına rağmen 3’üncü parti olarak çıkan ve kendi adına büyük bir başarıya imza atan İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı ve yönetimi, 24 Haziran seçimleri öncesinde, yerel basın mensuplarına kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı düzenledikleri kahvaltı programı ile teşekkür ettiler.

Kocatürk, ”Çalışmalarımız dostluğun ve arkadaşlığın dışında yapmak istemedik”

Saral Otel’de düzenlenen kahvaltı programında ilk teşekkür konuşmasını yapan İYİ Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Çetin Kocatürk yaptı. Kocatürk, ”Çalışmalarımız dostluğun ve arkadaşlığın dışında yapmak istemedik. Çıkar ilişkileri içinde de bir çalışma yapmadık. Yerel seçimlerde yapacağımız çalışmalarda da basın mensupları ile hep birlikte olacağız” dedi.

Aynacı, “Bundan sonra yine beraber olacağız ve beraber çalışacağız”

Kocatürk’ün ardından konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, “Öncelikle hepinize partim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Önyargısız ve objektif bir şekilde, seçim çalışmalarımıza gösterdiğiniz ilgi ile gazetelerinizde yer verdiğiniz için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bizde İYİ Parti olarak, sizlerin bu özverili çalışmalarınıza bu şekilde teşekkür etmek istedik. Bundan sonra yine beraber olacağız ve beraber çalışacağız. Biz Gölcük’ü şanslı olarak görüyoruz. Basında siyasi olarak bizim kadar duyarlı. Birçok şeyi görüyor. Çoğu ilde Kocaeli, İzmit merkez dâhil, basının karalama politikası devam ediyor. Önyargı ile yaklaşılıyor. Ama Gölcük’te bu konuda kimsenin önyargısı olmadı. Biz kaybetmedik. Bir aile ortamındayız. Siyasi değil, hepimiz burada bir arkadaş gibi oturuyoruz. Önümüzde yerel seçim var. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum” dedi.

“24 Haziran seçimlerinde Gölcük’ten 13 bin oy almamız bizim için çok önemli”

Başkan Aynacı, sözlerinin devamında, “Kurulduğumuz ilk günden beri amacımız yerel seçimdi. Genel seçim gündemde yoktu. Ama erken genel seçimi bekliyorduk. İlk hedefimiz yerelde neler yapabiliriz. Bu seçim kendimizi ispatlama açısından iyi oldu. Gölcük’te biz varız. Üçüncü parti olduk. 8 aylık bir parti olmamıza rağmen, 24 Haziran seçimlerinde Gölcük’ten 13 bin oy almamız bizim için çok önemli. Biz çıtayı yüksek tutmuştuk ama Millet İttifakı’nın ve özellikle CHP ile ittifak yapmamız bize çok büyük zarar verdi. CHP’lilerin şahsiyetine kişiliğine değil, bize seçim döneminde yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptılar. Ama onların bu düşüncesi AKP’nin kutuplara bizi itmesini sağladı. 15 vekilin İYİ Parti’ye girmesini bu insanlara anlatamazsınız. Bu demokrasi evet, ama bu memlekette demokrasiyi anlatacağımız insan profili yok. İnsanlar ”CHP ile ne işiniz var algısını yaratacaklar” diyeceklerdi. Nitekim de böyle oldu. Saadet Partisi ile bizim oylarımızın düşmesinin sebebi, CHP ile sol bloğunda olmamızdı. Bunu kötü anlamda söylemiyorum. Vatandaşta kötü bir algı var. Bu bir kumpastı ve bizi buraya ittiler. Çünkü birçok insan CHP ile ittifak yaptığımız için bize oy vermedi. AKP’den MHP’ye giden yüzde 7’lik bir oy var. Bu değişken oy belki bize gelebilecek oydu” dedi.

“Yerel seçimde güçlü bir aday ile seçimleri kazanmak istiyoruz”

Bu kadar yeni bir parti olmamıza rağmen13 bin oy alarak varlığımızı iıspat ettiğimizi düşünüyorum diyerek sözlerine devam eden Aynacı, “24 Haziran seçimlerinde altığımız 13 bin oy, artık partimizin dip oyudur. Bundan yukarısı bizim yapacağımız siyasette. Şimdi önümüzde 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimde güçlü bir aday ile seçimleri kazanmak istiyoruz. Çünkü artık Gölcük daha iyi yönetilmeli. Bana göre Donanma Kenti Çağdaş Kent Gölcük’ün, Anadolu’nun en ücra köşesindeki ilçeden bir farkı yok. Oysa bizim farklılığımız olmalı. Gölcük ve Gölcük halkı daha iyi yaşamayı hak ediyor. İnşallah bugünden itibaren yerel seçim startını vermiş bulunuyoruz. İyi bir adayla birçok şeyi değiştirebileceğimize inanıyorum. Yeter ki insanları ”Bununla ittifaktınız. Solda kaldınız” algısından kurtaralım. Tayyip Erdoğan artık alacağını aldı. Mazereti yok. Artık bırakında belediyede çalışalım. Gölcük’te hareket yok, ölü bir şehir. Değirmendere gibi farklı bir yer var. Değirmendere’yi teşvik etmek yerine, köreltme politikası görüyorum. Yatırımlarla Değirmendere daha farklı değerlendirilebilir. Daha sosyal alanlar yapılabilir. Gölcük’te bir yatırım görmüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İYİ Parti’de görev değişikliği yapıldı

İYİ Parti İlçe Başkanı Aynacı, açıklamasının son bölümünde parti yönetiminde yapılan değişiklikleri kamuoyu ile paylaştı. İYİ Parti’den yapılan görev değişikliklerinin ardından, yeni görevlendirmeler şu isimlerden oluştu: Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Çetin Kocatürk, Basın Sözcüsü ve Başkan Yardımcısı Emrah Salbacak, Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Esra Giden Yılmaz, AR-GE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Hilal Sara, Muhasip Yunus Çolak görevi devraldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —