Tarih: 20.08.2024 18:05

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Çalışkan, “METRODAN ÖNCE DENİZ ULAŞIMINA AĞIRLIK VERİLMELİ”

Facebook Twitter Linked-in

“Şehir merkezinden ticari alanlara gelen araçların girmemesi lazım”

Başkan Çalışkan, “Gölcük’te 2030 da yapılacağı söylenen metroya değil deniz ulaşımının arttırılmasına ihtiyaç var. Yani metro ihtiyacı karşılamaz, aksine trafiği daha fazla arttırır. Gölcük trafiğinin rahatlatılması için Güney Marmara çevre yolunun açılmalı. Bu da sadece bir çözüm olmaz. Gölcük şehir merkezinden ticari alanlara gelen araçların girmemesi lazım. En acil çözüm denizi kullanmak bizim için bir numaralı öncelik. Bunun da özendirilmesi ve reklamının yapılması lazım.”

“Japon misafirimiz Gölcük hakkında daha fazla konuştu”

Başkan Çalışkan,  “17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 25. yılı anma programında Gölcük özeline hiç değinilmemesi bizi rahatsız etti. Japon misafirimiz Gölcük hakkında çok daha fazla konuştu. Gölcük’te sadece küçük bir bölümün dönüşüm kapsamına alınması, diğer alanların dönüşüm dışında kalması olası bir depreme karşı nasıl hazırlandıklarını göstermektedir. Gölcük sadece 36 dönümden ibaret değildir. Gölcük’te 25 yıldır yıkılmayan binalar mevcut. İlçemizde kaç binanın risk analizi yapıldı? Bunu öğrenmek istiyoruz” diye konuştu. 

“Gölcük’ün sorunlarını hepimiz biliyoruz”

Çalışkan, “Gölcük’te şu anda siyaset uçak modunda yapılıyor. Hiçbir sorunumuz yok gibi hareket ediliyor. Gölcük’ün sorunlarını hepimiz biliyoruz. Bütün bunların konuşulması gerekiyor. En basitinden Kongre Sarayı’na giden yolda bulunan boş alan geçici olarak ışıklandırılmak suretiyle otopark olarak yapılabilir. Çünkü o bölgede trafik sorunu var. Ayrıca 33 kişilik yönetim kurulumumuzun yer aldığı listeyi Genel Merkez’e gönderdik. Önümüzdeki günlerde onaylandığında kamuoyuna duyuracağız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —