Tarih: 16.10.2022 13:59

İzmit Belediyesi İşhanında yerinden çıkartılan kapı görme engelliler için tehlike arz ediyor KAPI ACİLEN YERİNE TAKILMALI

Facebook Twitter Linked-in

Görme Engeliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Kocaeli Şubesi’nin yer aldığı İzmit Belediyesi İşhanında 7. Katta bulunan kadınlar tuvaletinin klozetli bölümün kapısı yerinden çıkarılarak, zemine bırakılmış durumda. İddialara göre bazı Görme Engelli vatandaşlar, tuvaleti kullandıklarında kapıya takılarak düşme tehlikesi atlatıyor. Başta GÖRSEM Kocaeli Şubesi yetkilileri ve vatandaşlar, Kapının yerine takılmasını isterken, bu durumun görme engelliler için tehlike arz ettiğini belirttiler.

Takılıp düşme tehlikesi atlatıyorlar

İzmit Belediyesi İşhanı 7. Katta bulunan kadınlar tuvaletinde tuvalet kapılarından biri yerinden çıkartılarak zemine bırakılmış durumda. GÖRSEM Kocaeli Şubesi’nin de yer aldığı katta tuvaleti görme engelli vatandaşlarda kullanıyor. Kapının yerde olduğunu fark etmeyen bazı görme engelliler takılıp, düşme tehlikesi atlatıyor.

‘Allah korusun bir görme engelli kapıya takılıp düşse sesini kimseye duyuramaz’

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar ve görme engelliler, ‘Bu kapının acilen yerine takılmasını istiyoruz. Bu tuvaleti görme engelliler de kullanıyor. Bunu bile bile bu kapı buraya nasıl konulabiliyor? Yetkililerden bu konuda duyarlılık göstermelerini, kapıyı acilen yerine takmalarını istiyoruz. Allah korusun bir görme engelli kapıya takılıp düşse sesini kimseye duyuramaz. Bu yüzden bu kapı bir an önce yerine takılmalı’ diyerek isteklerini belirttiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —