Tarih: 14.04.2023 09:16

İzmitli Periler Play Off ilk maçını kazanmayı bildi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde sezonu 46 puanla üçüncü sırada bitiren temsilcimiz İzmit Belediyespor, play-off çeyrek finalinde, ligi 41 puanla sekizinci sırada bitiren Tourism & Boğaziçi Basketbol ile eşleşti. İlk maç İzmit Atatürk Spor Salonu’nda oynandı.

İlk yarıyı 43-37 geride kapattık

İzmit Belediyespor takımı ilk çeyrekte güzel performans ile rakibine karşı avantaj sağladı. Üst üste bulduğu sayılarla 21 sayı kaydeden İzmitli Periler, rakibin 18 sayısına da mani olamadı. Yüksek tempolu ve agresif oyunda ikinci periyot ise İzmitli Periler’in sonuçsuz kalan atışları, top kayıpları ve anlık oyundan düşmeler nedeniyle konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi. İzmitli Periler geriye düştüğü skoru lehine çeviremedi. İzmit Belediyespor devre arasına 43-37 geride girdi.

İlk maç bizim

İlk maçı kazanarak 14 Nisan’da oynanacak rövanş maçına avantajlı girmek isteyen İzmit Belediyespor takımı rakibiyle kora kor mücadele sergiledi. Boğaziçi Basketbol’un kaçtığı, İzmitli Periler’in kovaladığı üçüncü çeyrek de konuk ekibin 57-54 üstünlüğüyle tamamlandı. Oyunun son on dakikalık periyodu ise nefesleri kesti. İzmitli Periler son çeyreğin ilk yarısında 7 sayı geriye düştü ancak son 40 saniye kala 70-70’lik beraberliği yakaladı. Tüm gücünü sahaya yansıtan İzmitli Periler, bu önemli karşılaşmayı 72-70 kazandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —