Tarih: 26.11.2018 14:38

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN SON BULMASINI İSTİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

 

CHP Kadın Kolları haftalık olağan toplantısı ile bir araya geldi

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN SON BULMASINI İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları, Başkan Türkan Çimen önderliğinde CHP Gölcük İlçe Başkanlığı binasında haftalık olağan toplantılarını gerçekleşti. Toplantıda söz alan Başkan Çimen, “ Kadına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz” dedi.

“Bir kadın bir şekilde sesini duyurmak istiyor”

CHP Kadın Kolları haftalık olağan toplantıları CHP Gölcük İlçe başkanlığı Binası’nda gerçekleştirdi. Toplantıda gündemi değerlendiren CHP Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, “ Öncelikle bu sabah saatlerinde İstanbul’da düşen eğitim helikopterinde ne yazık ki 4 tane şehidimiz var. 1 tane de yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı askerimize da acil şifalar diliyoruz. Her halde bunun sorumluları bulunacaktır. Sebebinin ne olduğu bulunacaktır ama üst üste olması bizleri üzmeye başladı. Biliyorsunuz dün 25 Kasım’dı. Kadına şiddetin her türlüsünü yaşıyoruz. Kimisi dayakla yaşıyor, kimisi sözle yaşıyor. Kimisi de bilindiği gibi basın yoluyla biz CHP’li kadınlar yaşıyoruz. Dün biz Bursa’daydık ve kadınların çığlığı olduk. 5 Bin kadın vardı ve çok güzeldi. Çok güzel bir etkinlik oldu ve ben özellikle emniyet güçlerimize bizlere verdiği destekten dolayı ayrıca çok teşekkür ediyorum. İstanbul’da sebebi neydi bilmiyorum ama kadınlara izin verilmemiş ama bizler bu konuda hiçbir zorluk yaşamadık. Bir kadın bir şekilde sesini duyurmak istiyor. Şiddet gören kardeşleri, arkadaşları , anneleri, bacıları için bir çığlık olmak istiyor, fakat engelleniyor. Bırakın kadınlar söylesin. Biz Bursa’da çok güzel karşılandık ve alana kadar polis eskortunda gittik. Bu konuda kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Biz ahlakı da biliriz, erdemi de biliriz, en güzel namusu da biliriz”

Geçtiğimiz gün görülen dava ile beraat eden Necmi Özen hakkında düşüncelerini dile getiren Başkan Çimen, “Biliyordunuz  Büyükşehir Belediye Hukuk Müşaviri Necmi Özen, bundan yaklaşık bir yıl önce bir paylaşımda bulunmuştu. Bizim Adana Kadın Kolları’nın “kadınlar yaşasın” pankartını değiştirerek çok çirkin bir şekilde bir pankart eklediler. Bu pankartın altında Gölcük’te maalesef şu anda Belediye başkan Aday Adayı bile hakkımızda çok çirkin yorumlar yaptı. Bunun gibi Gölcük’te birçok kişi bizim hakkımızda hakarete varan yorumlarda bulundular. Ben şimdiye kadar hep bir özür bekledim, hala da kendilerinden özür dilemelerini bekliyorum. Hiçbir kadın bu yorumu hak etmiyor. Bizi ne zannediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarını ne zannediyorlar. Biz ahlakı da biliriz, erdemi de biliriz, en güzel namusu da biliriz. Biz abdestimizi de biliriz, namazımızı da biliriz. Dinimiz onun tekelinde değil. Biz çok şükür inançlı insanlarız ve biran evvel bizim gönlümüzü almalarını ve özür dilemelerini bekliyoruz. Birde biz özür beklerken Necmi Özen’nin maalesef beraat etmesi bizleri ayrıca derinden üzdü. Fakat bizim gönlümüzde hükümlüdür. ” dedi.

“Biz inanıyoruz ki Gölcük Belediyesi’ni alacağız”

Biliyorsunuz yerel seçimlere az bir zaman kaldı ve biz Adayımız Sayın İsmet İşeri’nin arkasında sımsıkı kenetlendik. CHP Kadın Kolları, Gençlik Kolları olarak çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Ev ev gezmeye çalışıyoruz. Güzel çalışmalarımız var ve Belediye Başkan Adayımıza çok güzel bir ilgi var. Biz inanıyoruz ki Gölcük Belediyesi’ni alacağız” dedi.

“Son zamanlarda çocuklarımız çok sık kaybolur oldu”

Başkan Çimen sözlerinin devamında, “Son zamanlarda çocuklarımız çok sık kaybolur oldu. Çocuklarımız neden kayboluyorlar ya da evden kaçıyorlar. Annelere babalara biraz daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Çocuklarımız ne istiyor? Biraz daha dikkat edelim. Bu çocuklarımıza biraz daha ilgi ve şefkat gösterelim. Çocuklarını biraz daha sarıp sarmalasınlar ve problemlerini çözsünler lütfen.

“Burada ki Suriyeli çocuklar ile lütfen artık ilgilensinler”

Başkan Çimen son olarak, “Son zamanlarda Kavaklı Sahili’nde özellikle geceleri uyuşturucu kullanıldığına dair çok şikayet var. İnsanlar artık sokağa çıkmaktan ve özellikle çocuklarını sokağa salmaktan korkar oldular. Burada ki Suriyeli çocuklar ile lütfen artık ilgilensinler. Biz Suriyeli çocuklar demekten bıktık. Lütfen biraz daha titiz davransınlar. Beler oluyor bizlerde öğrenmek istiyoruz.     Bu hepimizin, toplumumuzun huzuru için çok önemli” diyerek açıklamasını bitirdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —