Tarih: 22.06.2021 13:02

Kahvehanelere güzel haber OYUN YASAĞI KALKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni kararları duyurdu. Alınan kararlara göre 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma yasaklarının tümü kaldırılırken, Kahvehanelerde 1 buçuk senedir oynanmayan oyun yasakları da 1 Temmuz itibariyle kaldırılıyor.

Kahvehane Sahipleri 1 Temmuz’u sabırsızlıkla bekliyor.

Coronavirüsün olumsuz etkilerinden en çok etkilenenlerin başında gelen kahvehane sahiplerinin yüzü Kabine Toplantısının ardından açıklanan yeni kararların ardından güldü.  Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’de yaptığı açıklamada, ‘1 Temmuz itibariyle oyun yasağının kaldırılması yüz bini aşkın kahvehane ve kıraathane esnafımız ile müşterilerin yüzünü güldürdü. Ülke genelindeki tüm esnafımız uzun bir aradan sonra tam zamanlı olarak faaliyete geçerek zor zamanları geride bırakacak’ dedi. Gölcüklü Kahvehane işletmecileri de 1 Temmuz’u dört gözle beklemeye başladı. Alınan kararın kendilerini çok sevindirdiğini belirten Kahvehane Sahipleri, ‘1 buçuk yıldır çok zor süreç geçirdik. Alınan bu kararı sevinçle karşıladık. Oyun yasakları kahvehanelerimize gelen müşteri sayımızı çok düşürmüştü. Şimdi 1 Temmuz’un gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bizler kahvehanelerimizde Corona önlemlerimizi alacağız. Kurallara uyacağız’ dediler. Ülkemizde ve Gölcük’te kahvehanelerde 1 Temmuz’a kadar oyun oynanmasına izin verilmeyecek.

1 Temmuz’da yeni uygulanacak kararlar şu şekilde;

* 1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıldı.

* Müzikle ilgili sınırlamada 24.00’e çekildi.

* Şehirlerarası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

* 1 Temmuz itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor.

* HES kodu uygulaması yaygınlaştırılarak sürdürülecek. Konu ile ilgili ayrıntılar, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile açıklanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —