Tarih: 06.11.2019 13:14

Kaldırım gaspına vatandaşlar tepki gösteriyor

Facebook Twitter Linked-in

Kaldırım gaspına vatandaşlar tepki gösteriyor

İlçemizde uzun süredir bazı araç sürücüleri araçlarını yayaların kendi alanları olan kaldırıma park etmeye devam ediyor. Duyarlı vatandaşlar kaldırım gaspına tepki gösteriyor

 Duyarsızlık diz boyu

Yasağa rağmen araçlarını mahalle aralarına ve caddelerdeki kaldırımlara araçlarını park eden sürücüler tepkilere neden oldu. Gölcük’ün birçok caddesinde aynı manzara ortaya çıkıyor. Vatandaşlar bu duruma tepkilerini ortaya koysa da bazı sürücülerin duyarsızlığı dikkatlerden kaçmıyor.

Cezalar caydırıcı değil

Yaşanan soruna tepki gösteren vatandaşlar,  ‘Kaldırımlara park edilen araçlar, yayaların yolunu ihlal etmekle birlikte kazalara da sebebiyet verebiliyorlar. Özellikle engelli kardeşlerimizin kaldırım dışına çıkmaları pek mümkün olmuyor. Bu durum onlar için büyük zorluklar yaşatabiliyor. Tek tekerlek bile kaldırın üstünde olsa 350 lira ceza kesilecek deniliyordu. Görüyoruz ki duyarsız sürücüler araçlarını kaldırıma park etmiş ama kimsenin bunu gördüğü ve ses çıkardığı yok. Mademki bir kanun çıkardılar, bunun hakkı ile yapılması gerekiyor. Hadi bu kaldırımlardan normal insanlar inip geçebilir ama bir engelli vatandaşımız geçmeye kalksa nasıl geçecek? Bu araçlar kaldırımlara park eden ilk araç değil, bu gidişle de son araçta olmayacak ’dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —