Tarih: 04.12.2018 12:48

Kaldırımlara park etmek yasak ama uyan yok

Facebook Twitter Linked-in

Kaldırımlara park etmek yasak ama uyan yok

Türkiye genelinde 1 Aralık itibarı ile mahalle aralarında, caddelerde kaldırımlara araç park etme cezası 350 Lira olarak belirlenmesine rağmen Gölcük’te birçok sürücü bu yasağa uymayarak kaldırımlara hatta engelli yollarına araçlarını park etmeye devam ediyor.

Tek teker değil komple kaldırımın üstünde

1 Aralık tarihi itibariyle geçerli olan ve tek teker bile kaldırımda olsa 350 Lira ceza yazılacak olan kanuna ne yazık ki Gölcük’te birçok sürücü uymuyor. İlçemizin önemli caddelerinden olan Albay Burak Caddesi başta olmak üzere yine ilçemizin önemli sokaklarından olan 38. Sokak üzerinde sürücüler kaldırımlara araçlarını park etmeye devam ediyor. Vatandaşlar kaldırımlara park eden duyarsız sürücülere büyük tepki gösterdi.

Engellilere büyük saygısızlık

Yeni trafik düzenlemesi kapsamında Mahalle Bekçileri, Sivil polis, Zabıta, Trafik Polisi, Jandarma ve eds ekipleri ceza yazacak olmalarına rağmen bu kurala ilçemizde uymayan duyarsız sürücüler kaldırımların üstüne araçlarını park etmeye devam ediyor. Albay Burak Caddesi üzerinde kaldırıma park eden sürücünün sahibini arayan fakat bir türlü bulamayan vatandaş Kazım Şen, “Bu kadar da olmaz” diyerek tepkisini dile getirdi. Kazım Şen yaptığı açıklamada, “ kaldırımın üstüne park eden sürücüyü aradım ama ne yazık ki bulamadım. Bulsaydım ona iki çift lafım olacaktı. Ne gerekçeyle olursa olsun kaldırımın üstüne bu şekilde araç park etmeye hakları yok. Buradan bir engelli vatandaşımız geçmeye kalksa nasıl geçecek. Ya da bir anne bebeği ile geçmek istese nasıl geçecek bunları hiç düşünmüyorlar. Hani tek teker bile kaldırımın üstünde olsa 350 Lira ceza keseceklerdi. Bu araç direk kaldırımın üstüne park etmiş, beden bu aracı görüpte cezasını kesmiyorlar” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —