Tarih: 08.09.2022 12:17

Kalıcı Konutlarda fiyatlar uçtu 1 MİLYONA SELAM ÇAKTI

Facebook Twitter Linked-in

Bir dönem Gölcük Emlakçılar Dernek Başkanlığı yapan, Kandemir Emlak Sahibi Necmi Kandemir, Gölcük’te Dünya Bankasında Kalıcı Konutlarda bulunan evlerin 600-700 bin liraya, Değirmendere’de bulunan Kalıcı konutların ise 800 bin ila 1 milyon liraya yükseldiğini belirtti. Üniversite öğrencilerinin ev bulmakta zorlandığını belirten Kandemir, ‘Kiralar 5 bin lira, öğrenciler kara kara düşünüyor’ ifadelerini kullandı.

Kandemir, ‘Kira fiyatları ev sahiplerinin inisiyatifine bağlı’

Konu ile ilgili Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Necmi Kandemir, şunları söyledi: ‘Emlak sektöründe fiyatların yüksekliği, Bankaların kredi vermemesi konut almak isteyen vatandaşlarımız için sıkıntı oluyor. Şu anda Gölcük Dünya Bankasında konutların fiyatı 600-700 bin lira arasında, Değirmendere’de 800 ila 1 milyon lira dolaylarında. Düşük rakamlar olmamasına rağmen talepler tabi ki de var. Fakat eski oranlara bakarsak satışlar daha az. Kiralık evlere baktığımızda ise kiralar çok pahalı. Fiyatlar düşer mi derseniz bu fiyatları ev sahipleri belirliyor. Yani onların inisiyatifine bağlı.’

‘Öğrenciler ev bulmakta çok zorlanıyor’

Üniversite öğrencilerinin ev bulmakta zorlandığını belirten Necmi Kandemir, ‘Ev kiraları 5 bin lira, öğrenciler bu ortamda nasıl ev tutacak. Bu konuda öğrenciler tabi ki de zorlanıyor. Kiralık ev bulmak zaten zor, bir de fahiş kiralar öğrencilerimizi olumsuz etkiliyor’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —