-
BIST 100
16087,70%-0,49
-
DOLAR
44,09% 0,07
-
EURO
51,12% -0,16
-
GRAM ALTIN
7339,81% -0,20
-
Ç. ALTIN
11836,39% -0,24
Kandemir, “Emlakta EİDS dönemi resmen başladı”
İlçemizde uzun yıllardır Emlakçılık yapan Kandemir Emlak Sahibi Necmi Kandemir, emlakta yeni dönemin resmen başladığını belirtti.
İlçemizde uzun yıllardır Emlakçılık yapan Kandemir Emlak Sahibi Necmi Kandemir, emlakta yeni dönemin resmen başladığını belirterek, “Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) sayesinde ilanların artık yalnızca taşınmaz yetki doğrulaması tamamlandıktan sonra yayımlanabilecek” dedi.
‘EİDS sayesinde ilanlar artık yalnızca taşınmaz yetki doğrulaması tamamlandıktan sonra yayımlanabilecek’
Kandemir, açıklamasında şunları ifade etti: “1 Ocak 2025 itibarıyla kiralık taşınmaz ilanlarında yeni bir dönem başladı. EİDS taşınmaz ilanı yetkilendirme işlemleri kiralamalarda yetki e- devlet uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) sayesinde, ilanlar artık yalnızca taşınmaz yetki doğrulaması tamamlandıktan sonra yayımlanabilecek. Mevcut ilanların ise süresi dolduğunda, doğrulama işlemi yapılmadan tekrar yayımlanamayacak. Yetki doğrulaması 15 Eylül’de hayata geçti fakat 1 Ocak 2025 tarihine kadar yetki doğrulaması olmadan da ilan vermeye devam edildi.
“Emlakçıları birçok kez uyardık”
Kandemir, “1 Ocak 2025 tarihinden itibaren kiralık ilanlar için yetki doğrulaması yapmadan ilan verilememektedir. Bu uygulama satılık ilanlar için de önümüzdeki dönemde devreye alınacak. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan emlakçılar yetkilendirme alamayacağı için kiralık ilan verememektedir. Bu sebeple bizler emlakçıları birçok kez uyardık” dedi.
“Kira artış oranı yüzde 58.51 oldu”
Kandemir Emlak Sahibi Necmi Kandemir, son olarak, “2025 Ocak ayı itibariyle kira artışı yüzde 58.51 oldu. Böylece kira kontrat süresi bu ay dolan işletme sahipleri kiralarına yüzde 58.51 oranında zam yaparak ödeme gerçekleştirecek. Bu da kirada oturan vatandaşlar için olumsuz bir haber oldu. Kira ya da satış fiyatlarındaki yükseklik bizleri de zor durumda bırakıyor. Gölcük’te kiralık ya da satılık ev bulamayan vatandaşlar Gölcük dışına çıkıp başka ilçelerde daha düşük fiyatlarla gayrimenkul bulmaya çalışıyor. Biz emlakçılar olarak taleplere karşılık veremiyoruz, bu sebeple daireler boş kalıyor. Yükselen fiyatlar yüzünden vatandaşa hizmet veremiyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Haber:Serap DURUKAN
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ
YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK
KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU
GÖLCÜK'TE EMNİYETTEN KAÇAMADI
TEMAD’IN İKİCİ İFTARI KARAMÜRSEL’DEKİ ÇOCUKLARA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, GAZZELİLERE MORAL VERDİ
ESKİDEN OKULDA TUVALET Mİ VARDI ?
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’YE YENİ NEFES: YEŞİLYURT VADİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MISIR’DA
BÜYÜKAKIN BAŞARILI SPORCULARLA İFTAR YAPTI
CADDEYE DÖKÜLEN YAĞ TEHLİKE SAÇIYOR
TATAROĞLU’NDAN AVUSTURYA’DA ALTIN ZAFER
Güder ailesinin acı günü Abdullah Güder vefat etti
DONANMA MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
KAVAKLI’DA 1200 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULDU
DEPREM HAFTASI’NDA 2 BİN 700 KİŞİYE ULAŞILDI
SİLAH TİCARETİNDEN ARANAN ŞAHSA ŞAFAK OPERASYONU
AKARYAKIT ZAMMI HAYATIMIZI NASIL KUŞATIYOR ?
İZLEYENİ OLAN SAVAŞ
KÖRFEZRAY’DA 5 TBM HEDEFE DOĞRU İLERLİYOR
ŞEHİTLİKLER 18 MART’A HAZIRLANIYOR
VERGİ SUÇU FİRARİSİNE OPERASYON
VALİ AKTAŞ EV ZİYARETLERİ YAPTI
Yükleniyor




