-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
50,94% 0,04
-
GRAM ALTIN
7313,26% -0,31
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Kanko: Emekli İle Asgari Ücretli Yokluğa ve Yoksulluğa Mahkûm Edilmiş!
(CHP) Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, TBMM'de aptığı konuşmada, AKP hükümetlerinin yanlış ekonomi politikalarını ve bu politikaların vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerini eleştirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, AKP hükümetlerinin yanlış ekonomi politikalarını ve bu politikaların vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerini eleştirdi. Kanko, emekli, memur ve asgari ücretli vatandaşların giderek daha zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekti.
"Asgari Ücretliler Geçinme Krizine İtiliyor"
Kanko, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz hafta açıklanan 22 bin liralık asgari ücret, AKP hükümetinin vatandaşı ne kadar görmezden geldiğini bir kez daha ortaya koydu. TÜİK’in bile kabul ettiği enflasyon oranlarının altında kalan bu artış, asgari ücretli vatandaşlarımızı geçinme krizine bile bile sürüklemek anlamına geliyor. Yeniden değerleme oranlarının böylesine arttığı bir dönemde, bu artış halkın alım gücünü korumaktan çok uzak."
"Emekliler Sokağa Çıkamaz Duruma Geldi"
Kanko, özellikle emeklilerin içinde bulunduğu zor durumu vurgulayarak, AKP’nin 2008 yılında çıkardığı sosyal güvenlik düzenlemesinin olumsuz etkilerine değindi:
"Bugün en düşük emekli maaşı 14 bin lira. Eğer 2008’de yapılan düzenleme olmasaydı, bu rakam 30 bin liranın üzerinde olacaktı. Emeklilerimiz artık sokağa çıkamaz, kahveye gidemez hale geldi. İzmit’te yürüyüş yolunda oturan emeklilere bir bakın; torunlarına harçlık veremez, kendi temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdalar."
"Balayı Döneminden Depresyona"
Emeklilik sürecine bilimsel bir perspektiften de yaklaşan Kanko, vatandaşların emeklilik döneminde yaşadığı hayal kırıklığını şu sözlerle ifade etti:
"Emeklilik öncesi insanlar bir heyecan duyar, ardından ilk ayları 'balayı dönemi' diye anılır. Ancak bugün emekliler, balayından depresyon dönemine sürükleniyor. Bu durumun tek sorumlusu, AKP’nin yanlış sosyal güvenlik ve ekonomik politikalarıdır."
"CHP, Refah Seviyesini Yükseltecek"
Kanko, çözüm önerilerini de dile getirerek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"CHP olarak, açık ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla, vergi adaletinin sağlandığı, emeklilerin ve çalışanların refah seviyesinin yükseldiği bir Türkiye hedefliyoruz. Vatandaşlarımızı bu karanlık tablodan çıkaracak politikalarımızı en kısa sürede hayata geçireceğiz." diyerek sonlandırdı.
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ
YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK
KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU
GÖLCÜK'TE EMNİYETTEN KAÇAMADI
TEMAD’IN İKİCİ İFTARI KARAMÜRSEL’DEKİ ÇOCUKLARA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, GAZZELİLERE MORAL VERDİ
ESKİDEN OKULDA TUVALET Mİ VARDI ?
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’YE YENİ NEFES: YEŞİLYURT VADİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MISIR’DA
BÜYÜKAKIN BAŞARILI SPORCULARLA İFTAR YAPTI
CADDEYE DÖKÜLEN YAĞ TEHLİKE SAÇIYOR
TATAROĞLU’NDAN AVUSTURYA’DA ALTIN ZAFER
Güder ailesinin acı günü Abdullah Güder vefat etti
DONANMA MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
KAVAKLI’DA 1200 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULDU
DEPREM HAFTASI’NDA 2 BİN 700 KİŞİYE ULAŞILDI
SİLAH TİCARETİNDEN ARANAN ŞAHSA ŞAFAK OPERASYONU
AKARYAKIT ZAMMI HAYATIMIZI NASIL KUŞATIYOR ?
Yükleniyor



