Tarih: 08.05.2022 13:39

Kaptan Torundan Kaptan Dedeye MÜTHİŞ ARMAĞAN

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale Deniz Savaşları tarihin ve savaşın akışını değiştirip, bir büyük zafere giden yolda Nusrat Mayın Gemisi’nin rolü çok büyüktür. Çanakkale Boğazına bir inci gibi dizilen 26 mayınla dünyanın yenilmez denen İngiliz ve Fransız Donanmalarını Çanakkale’nin derin sularına gömen Nusrat’ın Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey Gönüllerimizde taht kurmuştur.

Cihat Gündoğdu Dedesinin yolunu seçerek Gemi Kaptanlığı yapıyor

Kendisi gibi Denizci olan Kaptan Torunu Cihat Gündoğdu Çanakkale Kahramanı Nusrat’ı bir Kitap haline getirerek hem dedesine olan manevi görevini yerine getirdi hem de Türk Milletine yazdığı kitapla büyük bir armağan bıraktı. Yıllarca süren araştırmalar sonucu Torun Cihat Gündoğdu’nun tarihe not düşen kitabı Kaşgar Yayınları tarafından kitaplıklardaki yerlerini buldu. Nusrat Komutanı İsmail Hakkı Bey’in torunu Cihat Gündoğdu da, Dedesinin yolunu seçerek Gemi Kaptanlığı yapıyor.

Bu önemli kitapta Çanakkale Zaferinin birçok önemli anılarını ve belgeleri yer alıyor

Gölcük’ün Halıdere Semtinde ikamet eden Cihat Gündoğdu zamanının çok büyük bir bölümünü Denizlerde geçirdiği için kitabın yayınlanması da hazırlanması da zaman aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözü olan Çanakkale Zaferi Türk Milletinin istiklal Harbinde inanç açısından dayanak noktası olmuştur. Çanakkale Kara Muharebelerinde 50. Alay Komutanı Yarbay Mustafa Kemal öne çıkmış ve İstiklal Harbinin temel taşları silah arkadaşlarıyla beraber Çanakkale’de atılmıştır. Birçok sorunun cevabını bulacağınız Vefakar Torun Kaptan Cihat Gündoğdu’nun kitabını mutlaka okuyun. Bu önemli kitapta Çanakkale Zaferinin birçok önemli anılarını ve belgelerini bulacaksınız. Aynı zamanda Türk Milletine armağan olan bu kitabı yazarak ülkemize armağan eden Torun Kaptan Cihat Gündoğdu’yu kutluyoruz. Bu vesileyle de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Çanakkale Kahraman Şehit ve Gazilerini rahmet ve minnetle anıyoruz.

Aziz Hatırana Saygıyla…

İsmail Hakkı idi adı

Yaşamın da Ölümün de

Hakkını verdi

Ay yıldıza her bakışta hatırlayın onu

Canımdan öte Vatan dedi

Karadeniz’in Yiğidi…

Dinlemedi kalbindeki sızıyı

Ay yıldıza her bakışta hatırlayın onu

Onu tutabilene aşk olsun

Atıldı Barbaros gibi

Nusrat’ı ve yiğitleri ile

Ay yıldıza her bakışta hatırlayın onu

Vatanın bağrına göz diken

Çelikten devlere

Denizden atılan tokadın adı oldu.

Ay yıldıza her bakışta hatırlayın onu…

Kaptan Cihat GÜNDOĞDU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —