Tarih: 28.01.2024 12:24

Kardeşi Tuğba’nın iyileşmesi için diyar diyar geziyor KARDEŞİNİN YAŞAMASI İÇİN HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR

Facebook Twitter Linked-in

Kardeşi Tuğba’nın iyileşmesi için diyar diyar geziyor

KARDEŞİNİN YAŞAMASI İÇİN HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR

15 yaşındaki Tuğba Yetkin, kemik erimesi hastalığı ile mücadele etmeye çalışsa da, maddi durumu yetersiz olan ailenin gücü, Türkiye’de bulunmayan pahalı ilaçları almaya yetmiyor.

15 yaşındaki kardeşi Tuğba’nın küçük yaşta, bir çeşit kemik erimesi hastalığına yakalanmasıyla, sessiz çığlığını duyurmaya çalışan 40 yaşındaki ağabeyi Tuncay Yetkin, kendisinin de omurilik ameliyatı olması gerektiği halde, ‘Ben önemli değilim, kardeşimin hayatı kurtulsun. Ellerimin içinde eriyor. Yüreğim dayanmıyor’ diyerek yürekleri dağladı. 17 Ağustos 1999 Depreminde Gölcük’te enkaz altında kalan ve uzun yıllardır omuriliğinde meydana gelen kayma ile mücadele eden ağabey Tuncay Yetkin, ‘Benim de ilerleyen sağlık sorunlarım var, hatta iş konusunda da çok zorluk çekiyorum. Ama önemli olan kardeşimin kurtulması. Devlet, masrafların 70′ini karşıladı. Fakat benim 30′unu karşılamaya dahi gücüm yok maalesef. Yardım eli uzatması için, hayırsever iş adamlarına sesleniyorum. Minik Tuğba’nın kurtulması tamamen ilaçlara bağlı.”

‘Bendeki yeşil kart ise o ilacın masrafını karşılamıyor’

Kardeşinin 1,5 yaşında aniden ateşli havale geçirdiğini ve o günden beri günden güne avuçları arasında eridiğini de dile getiren ağabey Yetkin, ‘Kardeşim ateşlendiğinden beri bu şekilde 3 ayda bir olması gereken iğnesi var. Ama o ilaçta maalesef Türkiye’de bulunmuyor. Bendeki yeşil kart ise o ilacın masrafını karşılamıyor. Kardeşimin ilacının yurtdışından getirtmek benim gibi biri için imkansız. Daha önce hayırsever bazı dostlarımız kardeşim için EC-90 isimli ilacı iki defa getirtti, Ancak kardeşimin o ilaçlara her zaman ihtiyacı var. Tek temennim kardeşime yardımcı olacak birilerini bulmak’ şeklinde konuştu.

‘Kardeşimin hayatı yurtdışından gelecek olan ilaçlara bağlı’

Gölcük depreminde enkaz altında kaldığı için omuriliğinde kayma meydana gelen ve bu nedenle iş bulmakta güçlük çektiğini belirten Tuncay Yetkin, ‘Bir tekstil atölyesinde çalışıyordum. Ama beni işten çıkartıp, başka birini aldılar. Şimdi ise bir kahvede çalışıyorum. Bazen de mevsimlik işlere gidiyorum. Ben hiç önemli değilim. Önemli olan kardeşimin kurtulması. Kardeşimin hayatı yurtdışından gelecek olan ilaçlara bağlı. Hayırseverlerin yardımına ihtiyacım var. Bana ulaşmak isteyen hayırseverler, 0534 932 45 34 numaralı telefondan ulaşabilirler’ diyerek hayırseverlerin desteğini beklediğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —