Tarih: 03.04.2019 13:27

Karpuz kabuğu denize düştü

Facebook Twitter Linked-in

Karpuz kabuğu denize düştü

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan karpuzlar Pazar tezgahlarındaki yerlerini aldı. Yerli mahsul daha tam olmadığı için karpuzlar şu anda İran’dan geliyor. Yerli mahsul karpuzlar en geç 15 Mayıs’ta tezgahlarda ki yerlerini alacak.

Tam karpuz alamayanlara yarım ve çeyrek karpuz

İlçemizin en büyük semt pazarı olan ve Dumlupınar Mahallesi’nde kurulan Çarşamba Pazarı’nda yaz ve kış sebzeleri tezgahları süslemeye başladı. Kış aylarından bahar aylarına geçtiğimiz şu günlerde tezgahlarda hala satılmakta olan kış meyvelerinin yanı sıra tezgahlarda ki yerlerini alan yaz meyveleri ilgi görmeye başladı. Yaz aylarının en çok tercih edilen meyvesi olan karpuz tezgahlardaki yerini aldı.  Yerli mahsulün daha yetişmediğini bu nedenle İran karpuzu sattıkların ifade eden Turan Öztürk, “ Çok olmasa da karpuza güzel bir ilgi var. Daha yeni başladığı ve İran’dan İthal geldiği için karpuzun kilosu şu anda 8 buçuk lira. Fiyatı fazla gelen müşterilerimiz için bizde yarım ve çeyrek olarak satış yapıyoruz. Zaten 15-20 gün içinde fiyatlar düşmeye başlar. Mayıs’ın 15’nde de yerli karpuzun çıkmasıyla fiyatlar daha da düşecektir” dedi.

Salatalık Antalya’da bile 3 lira

Hal ya da aracı olamadan sebzeleri direk Antalya’dan kendilerinin getirdiğini ifade eden Ahmet Şaban Çarşamba Pazarı’nı değerlendirdi. Şaban yaptığı açıklamada, “ Bu hafta pazarda işler çok durgun. Hatta yok denecek kadar az. Biz aracı olmasın Hal’den mal almayalım diye Antalya’dan kendimiz alıyoruz ama Antalya’da bile salatalık 3 lira. Yani yeri geliyor pazardan daha pahalıya geliyor. “Antalya’da 1 lira pazarda neden 4 lira” deniliyor ya o yalan. Biz direk yerinden alıyoruz ve salatalığın kilosu 3 lira. Yol masrafı firesi derken 4 lira bile kurtarmıyor. Burada pazarcı ne kar edecek? Tabi üreticiyi de düşünmek lazım. Üreticinin masrafları çok olduğu için onlarda haklı olabilir ama burada en çok zararı gören pazarcılar oluyor” dedi.

Çarşamba Pazarı’nda bu hafta sebze meyve fiyatları;

Yerli Muz 10 TL,  Salkım Domates 8.5 TL, Domates 6.5- 8 TL, Salatalık 3-5 TL, Çilek 8-10TL, Portakal 4 TL, Elma 1.5 – 4 TL, Patlıcan 6 TL, Kabak 5 TL, Taze Fasulye 16 TL, Bezelye 12-13 TL, Patates 4-5 TL, Soğan 5-6 TL, Mandalina 4TL, Bakla 8 TL, Kereviz 5TL, Kıvırcık 3-4 TL, Roka 1.5 TL, Maydanoz 1TL, Ispanak 4TL, Biber 10-12 TL, Armut 4TL, Dere otu 1 TL, Taze Soğan 4 TL, İstiridye Mantar 14 TL, Karnabahar 5 TL, HAVUÇ 3.5-4 TL, Kivi 6 TL, Brokoli 12 TL, Dolmalık 10 TL, Köy Biberi 7 TL, Nane 2 TL.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —