Tarih: 01.09.2018 10:19

KARTEPE´DE DÜŞÜNEN GENÇLİK ÜRETİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Kartepe Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli İl Temsilciliği işbirliğiyle yürütülen “Düşünen Gençlik Üretiyor” kapsamında hazırlanan projeler ilgi gördü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli İl Temsilciliği ve Kartepe Belediyesi işbirliğiyle yürütülen “Düşünen Gençlik Üretiyor” Projesi Kartepe’de sonuç vermeye başladı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in büyük destek verdiği proje kapsamında Kartepe’de 13 okul tarafından hazırlanan projeler büyük ilgi gördü.

ROBOPAL KURULDU

Başkan Üzülmez’in desteği ile hazırlanan Bilim Şenliği’nde okullar hazırladıkları projeleri katılımcılara sundular. Stand açan okullar arasında yer alan Pirelli Anadolu Lisesi Kartepe’nin gururu oldu. Standı ziyaretinde Başkan Üzülmez’e bilgi veren Pirelli Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmeni İsmet Kılıç “Endüstri 4.0 hakkında öğrencileri bilinçlendirmek ve bu konuda istekli olanları bu alanlara yönlendirmek amacı ile okulda “roboPAL” (Pirelli Anadolu Lisesi Robot Topluluğu) adını verdiğimiz kulübümüzü oluşturduk. Bu kulüp kapsamında 20-25 öğrenciye kurs açarak eğitim vermeye başladık. Öğrenciler kendilerini geliştirmeye başladıktan sonra Türkiye çapında yapılan robot yarışmalarının bazılarına katılmaya karar vererek bu yönde çalıştık” dedi.

ÖDÜLE DOYMUYOR

Kartepe Pirelli Anadolu Lisesi, daha önce Kocaeli Bilişim Fuarında  ‘’Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması’’ nda 2’ncilik, ODTÜ’de yapılan “15. Uluslararası Odtü Robot Günleri” etkinliğinde “Çöp Toplayan Robot” kategorisinde 1’ncilik, İzmir’de Oğuzhan Özkaya Eğitim kurumlarınca düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Proje yarışmasında “Robotik Kategorisi” ne katılarak 2’ncilik elde etmişti. Pirelli Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmeni İsmet Kılıç “Başta Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez olmak üzere Okul Müdürümüz Ahmet Güzeldal, Müdür Yardımcısı Halil Varol’a verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZ

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Gençlerimize imkan sağlandığı zaman büyük başarılar elde ettikleri görülmektedir. Ülkemize karşı yapılmak istenen ekonomik baskıya karşılık gençlerimizin yerli üretimle elde edeceği başarılarla dünyada söz sahibi bir ülke olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kartepemiz her ne kadar turizm bakımından zengin imkanlara sahip olsa da gençlerimizin eğitimleri, geleceğe hazırlanması için her alanda öncü ve lider markalar üretebilmemiz için gereken bütün yatırımlar yapılmaktadır. Geleceğimiz eğitimli gençlerimizin omuzlarında yükselecektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —