Tarih: 23.01.2023 13:26

Kavaklı’da Korkunç Patlama 2’Sİ AĞIR 5 YARALI

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Kavaklı Mahallesi’nde geçtiğimiz akşam korku dolu anlar yaşandı. Kavaklı Mahallesi Şehit Oktay Gümüş Caddesi, No 6 adresinde bulunan 3 katlı apartmanda doğalgaz patladı. Patlama sonucunda 2’si ağır 5 kişi yaralandı. Yaralılar M.Ç. ile H.A. çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

İki kişinin durumu ağır

Yaşanan patlama ilçemizin birçok noktasından duyulurken, Mahalle sakinleri büyük korku yaşadı. Patlamada 2’si ağır 5 kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda 112 Sağlık ekibi geldi. Yaralılar M.Ç. ve H.A. çevre hastanelerde tedavi altına alınırken, yaralıların durumunun ağırolduğu öğrenildi. Patlamada bina adeta küle dönerken, binadan zemine beton parçalarının düştüğü görüldü. Ayrıca patlamanın etkisiyle çevre dükkan ve evlerin camları kırılarak, zarar gördü.

‘Çok büyük bir ses duyduk, yerin sallandığını hissettik’

Kavaklı Mahallesi Sakinleri ise patlama ile ilgili gazetemize şunları anlattı: ‘Bir anda ne olduğunu anlamadık, çok büyük bir ses duyduk ve yerin sallandığını hissettik. Hepimiz şoktayız. Ne olduğunu anlamadık bile. Allah bir daha yaşatmasın. Yaralılara şifalar diliyoruz’ dediler.

Valilik kamuoyunu bilgilendirdi

Yaşanan patlama hakkında Kocaeli Valiliği de bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, ‘Bugün (dün), Gölcük ilçesi, Kavaklı Mahallesi, Şehit Oktay Gümüş Caddesi No.6’da patlama olduğuna dair ihbarın gelmesi üzerine bölgeye güvenlik görevlileri, itfaiye ve yeterli sayıda ambulans görevlendirilmiştir. Belirtilen adreste meydana gelen yangından etkilenen 2 yaralı olay yerinde bulunan ambulanslarla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine sevk edilerek gerekli tedavilerine başlanılmıştır.  Patlama sonrası Valiliğimiz koordinasyonunda binada yetkili birimlerce inceleme başlatılmış, ekiplerce yapılan değerlendirmeler doğrultusunda; can güvenliği açısından binanın boşaltılması sağlanmıştır. Meydana gelen olayda yaralanan ve olaydan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur’ denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —