Tarih: 08.05.2022 13:20

Kaymakam Cengiz Karabulut, “GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TÜRKİYE DEMEKTİR”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanan “Anneler Günü” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Kaymakam Karabulut yayınladığı mesajda kadınların önemine değinerek, “Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye demektir” dedi.

“Annelerimiz geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğreticilerimizdir”

Kaymakam Cengiz Karabulut, Anneler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Sevgi ve şefkatle, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel direğini oluştururlar. Dünyanın en zor ve ulvi görevlerinden birini üstlenmiş, şefkatin, fedakarlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin güzel örneği olan annelerimiz yeri doldurulamayan ve değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce varlıklardır. Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren annelerimiz sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere, geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğreticilerimizdir. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye demektir. Bilinmelidir ki; kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip, kişisel bütünlük içinde hayatına yön veren, zorluklar karşısında yılmayan, ahlak değerlerini tam olarak özümsemiş nesillerin yetişebilmesi annelerimizin özverili ve her türlü takdirin üzerindeki gayretleriyle mümkün olacaktır” dedi.

“Bütün annelere sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum”

Sözlerine devam eden Kaymakam Karabulut, “Ömürlerini ailesine adamış, fedakarlığı ondan daha fazla yapamayacak, güzel ahlak abidesi anneler hakkında Peygamber Efendimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ Hadis-i Şerifi ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) kendisine sorulan; kendisine iyi davranmam gereken kimdir? Sorusuna, efendimizin 3 kere üst üste annen cevabını verdiği hadis-i şerifi annelerimizin inancımızdaki yerinin bizler için ne denli önem arz ettiğini göstermektedir. Yüreklerindeki şefkati, ışığı ve heyecanı bizlere aktaran,sevgi ve sabırla dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren başta aziz şehitlerimizin  anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, bütün annelere sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —