Tarih: 24.07.2022 12:57

Kaymakam Cengiz Karabulut, TÜM GAZETECİLERİN BASIN BAYRAMINI KUTLUYORUM’

Facebook Twitter Linked-in

Kaymakam Cengiz Karabulut, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. Kaymakam Karabulut, ‘Gazeteciler bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum’ dedi.

Kaymakam Karabulut, ‘Tarihin her döneminde haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, toplumların gözü, kulağı ve sesi olarak demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurları arasında yer almış, güçlü demokrasilerin ve gelişmiş toplumların en önemli göstergesi olmuştur. Nitekim bildiğini ve düşündüğünü özgürce ifade edebilen, herhangi bir baskıya maruz kalmadan bilgi ihtiyacını karşılayabilen birey, her anlamda gelişmiş bir toplum oluşturma yolunda doğru adımları atabilmektedir. Bu açıdan doğru ve tarafsız bilgiye hızla ulaşmamıza vesile olan basın yayın kuruluşlarımızın ve emektar çalışanlarının önemi yadsınamaz bir gerçektir.’

‘Basınımızın çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünmekteyiz’

Dünya gündeminin bizlere aktarılması, farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesi ve özellikle ortak yaşama kültürünün gelişmesi yolunda basınımızın çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünmekteyiz. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözüyle basının üstlendiği büyük mesuliyeti en veciz biçimde ifade etmiştir.

‘Çalışmalarınızda esenlik, başarı ve kolaylıklar dilerim’

Karabulut, ‘Ahlakını, kalemini ve fikirlerini hiçbir sebeple hiçbir kişi ve zümrenin emrine vermeyen güvenilir, dürüst vatansever siz değerli basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutlar, sağlık, esenlik, başarı ve kolaylıklar dilerim’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —