Ülkemizde ve ilçemizde artan Covid-19 vaka ve ölüm sayıları korkutuyor. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut bu süreçte sık sık denetimlere katılarak esnaf ve vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunuyor.Kaymakam Karabulut Halıdere bölgesinde denetimlerde bulundu.
Herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı
Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada, ‘İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 25.11.2020 tarih 19753 sayı ve Covid-19 Denetimleri konulu yazısı doğrultusunda 26.11.2020 Perşembe günü saat:12.00 sıralarında ilçemiz Halıdere ışıklar mevkiinde bulunan trafik uygulama noktasında Kaymakamımız, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı ile birlikte yapılan kontrolde; toplu taşıma araçları, taksi, minibüs, servis araçlarında dezenfektan, yedek maske bulundurulduğu, kapasitesi üzerinde yolcu alınmadığı ve sosyal mesafe kurallarına uyulduğu, HES kodu sorgulamasında titizlikle davranıldığı görülmüş, denetim esnasında 37 araç denetlenerek gerekli uyarılarda bulunulmuş ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.’
Birçok noktada denetim yapıldı
Açıklamaların devamında, ‘Halıdere Bölgesi Sahil caddesinde bulunan Pazar yerinde Kaymakamımız, Belediye Başkan Yardımcısı, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı ile birlikte yapılan kontrolde Pazar yerinin girişinde ve çıkışında Zabıta ve Polis Memurlarının görevi başında görüldüğü, dezenfektan bulundurdukları, ateş ölçümü ve maske kontrolü yaptıkları, pazar içerisinde pazarcı esnafının HES kodlarının sorgulandığı, vatandaşlara tezgâhlardan seçmece ürünler verilmediği, pazarcı esnafının sigara içme yasağına uyduğu, vatandaşın ve esnafın maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde uyarılarda bulunduğu görülmüştür’ denildi.
Orjinal Habere Git