Tarih: 04.04.2021 11:16

Kaymakam Karabulut’tan vatandaşlara önemli çağrı ‘SOSYAL ETKİNLİKLERİNİZİ SINIRLANDIRIN’

Facebook Twitter Linked-in

Kaymakam Cengiz Karabulut geçtiğimiz Cuma günü Kaymakamlık Toplantı Salonunda Pandemi değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Zafer Güven, İlçe Jandarma Komutanı Mahir Sarıdağ, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular ve basın mensupları katıldı.

‘İlçemizde en çok vaka görülen mahalleler Çiftlik, Piyalepaşa ve Şehitler Mahallesi’

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, ilçemizde son dönemde vakaların artması sebebiyle vatandaşlara önemli konularda uyarılarda bulundu.   Kaymakam Karabulut, yaptığı açıklamada,  ‘Yaklaşık 13 ayı aşkın bir süredir tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgınla mücadele etme konusunda uzun ve yorucu bir süreç geçirdik. 1 Mart itibari ile yeni alınan kararların uygulanmasına rağmen tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de vaka sayılarında bir artış oldu.  Bu durum bize tüm vatandaşların alınan tedbirlere daha dikkatli olması gereğini gösterdi. Basın mensuplarına da bu bilgileri paylaşmamız önem arz ediyor. Son bir ayda toplam 2450 Filyasyon çalışması gerçekleşti. Gölcük İlçemizde en çok vaka görülen mahalleler Çiftlik, Piyalepaşa ve Şehitler Mahalleleridir. Gölcük’te toplam 21 bin 56 vatandaşımızın aşıları yapılmıştır. Bu süreçte Vefa Destek çalışmaları da yoğun bir şekilde devam etmektedir. Toplam 173 personelle son bir ayda 1674 vatandaşımızın tüm ihtiyaçları karşılanmıştır.65 yaş üstü  2476 vatandaşımıza telefonla ulaşıp ihtiyaçları sorulmuştur. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yardımları son bir ayda 315 bin 100 TL’yi buldu.

‘İlçemizdeki vaka artışlarının % 76’sını aile içi bulaşlar oluşturuyor’

Açıklamalarını sürdüren Kaymakam Karabulut, ‘Biz yaptığımız analizlerde şu sonuca vardık. İlçemizdeki vaka artışlarının % 76’sını aile içi bulaşlar oluşturuyor. Bunun önlenmesi için ev içi izolasyonuna dikkat edilmelidir ve vatandaşlar kendilerini çok iyi izole etmelidir. Bu süreçte Sağlık Müdürlüğümüz ve Jandarma ekiplerimiz vakaların azaltılması için vatandaşlarımıza broşürler dağıtıp, bilgilenmelerini sağlanıyorlar. Mutasyona uğrayan virüsün hızla yayılma etkisiyle evde kurallara riayet edilmediği takdirde bulaş riski hızla artış gösteriyor. İlçemizde en çok vaka ev kadınlarında görülmekle birlikte bunun sebebi kadınların çeşitli etkinliklerle bir araya gelmeleridir. Özel günler, doğum günü kutlamaları, gün gibi organizasyonlar bulaş riskini oldukça arttırıyor. Bu yüzden vatandaşlarımızdan sosyal etkinliklerini sınırlandırılmalarını istiyoruz. Bu konuyla alakalı ilçemizdeki Kadın Muhtarlarımıza, Dernekler, hemşehri derneklerimize, Bayan Belediye Meclis Üyelerine, Bayan Siyasi Parti İlçe Teşkilat Başkanlarına, Siyasi Parti İlçe Başkanlarına ve Başhekimlere Pandemi Süreci Değerlendirme Toplantımızı gerçekleştirerek, gerekli uyarılarımızı yaptık.’

‘Ramazan ayında evlerde iftar organizasyonu asla yapılmamalı’

Karabulut, ‘Özellikle yaklaşan Ramazan ayından çok çekindiğimiz noktalardan bir tanesi evlerde toplu iftar yemeklerinin verilmesidir.  Bu konuda kesinlikle evlerde iftar organizasyonu yapılmamalı. Bu tarz aktiviteler bulaş riskini arttıracak bir sebebiyettir. Dolayısıyla vatandaşlarımıza buradan sesleniyoruz. Ramazan ayında bu tip iftar organizasyonu yapmamalarını istiyoruz. Şu anda rakamlar yükselse de krizi yönetebilecek durumdayız. Bizim için önemli olan insanlarda davranış biçimini değiştirebilmektir. Artık herkesin Corona ile yaşamasını öğrenmesi gerekiyor. Aşı da olsak maskeyi 2 sene daha takacağız. Son dönemde özellikle 65 yaş üstünün aşılanmasına hassasiyet gösteriyoruz.Bu yaş aralığında yüzde 76’lik bir başarı yakaladık. Fakat maalesef ölen vatandaşlarımızın yüzde 86 si 65 yaş üstü. O yüzden ne kadar aşı yaparsak bu yaş arası vatandaşlarımızı korumuş olacağız. Lütfen bu yaş grubundaki insanlarımız mutlaka aşılarını olsunlar. Bu aşılama oranını daha üst orana getirmeyi arzu ediyoruz’ dedi.

‘Her vatandaşımız kendi iç denetimini yapabilmeli’

Kaymakam Karabulut, ‘Şu anda Covid ile mücadelede aşıdan başka bir tedavi yöntemi yok. Aşı olan vatandaşlarımızda ciddi bir yan etki görülmedi. İnsanlarımızın aşı olmaktan kaçınılacakları bir durum söz konusu değildir. Ne kadar çok insanımızı hızlı aşılayabilirsek o kadar çok toplumumuzu korumayı başarırız. Pandemiyle mücadele sadece Sağlık çalışanlarımızın, Emniyetimizin ve Jandarmamızın görevleri başında yaptıkları çalışmalarla değil, hep birlikte mücadele ederek yapılmalıdır. Yani hep birlikte hareket etmeliyiz. 1 yıldır kamu görevlilerimiz bu yükü çekmektedir. Emniyet ekiplerimiz yeri geldi hem asayişi sağladılar yeri geldi halkımızın ihtiyaçlarını karşıladılar. Filyasyon ekibinde çalışanlarımız gece 24.00’e kadar ev ev dolaşarak hastalarımızın yanında oldular. Bizler de tüm vatandaşlarımızın aynı hassasiyeti göstererek kendi mecralarında ellerinden ne geliyorsa onları yapmalarını istiyoruz. Her vatandaşımız kendi iç denetimini yapabilmeli.. Kurallara uyulması konusunda hassasiyet gösterilmesini vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Her birey kendi sorumluluğunu yerine getirerek, Maske-Mesafe- Temizlik kurallarına daha özen göstermelidir. Biz devletin temsilcisi olarak vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çok yoğun hizmet sarf ediyoruz.’

‘Tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz’

Kaymakam Karabulut, son olarak, ‘Bizler tüm vatandaşlarımıza kurallara uymaları konusunda herkese ulaşmayı hedefliyoruz. Şunu unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz. Elbirliği ile pandemiyle mücadeleyi hep birlikte yapmamız gerekiyor. Kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda siz basın çalışanlarımız önemli görevler üstlendiniz.Sizlere teşekkür ediyorum.“ diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Arif ÖZTOK-Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —