Tarih: 17.10.2024 16:34

Kaza süsü verdiği cinayeti önce itiraf etti sonra inkar etti

Facebook Twitter Linked-in

Savcılık ifadesinde itirafını kabul etmedi

Gölcük’e bağlı Halıdere’de cinsel birliktelik teklifini geri çeviren 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ı boynuna ip bağlayarak bayılttığı ve kamyonetle birlikte uçurumdan attığı gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, sanığın emniyetteki ifadesinde cinayeti nasıl işlediğini soğuk kanlılıkla anlattığı, savcılık ifadesinde ise itirafını kabul etmediği yer aldı.

Olaya ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheliden T. A. Tutuklandı

Olay, 19 Mayıs tarihinde saat 02.30 sıralarında Halıdere Eski Köy Yolu Caddesi'nde meydana geldi. Kamyonetin uçuruma düştüğü ihbarı üzerine bölgeye giden polis ve sağlık ekipleri, kamyonetin 15 metre ilerisinde 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın boynuna ip bağlı haldeki cansız bedeniyle karşılaştı. Özcan'ın cansız bedeni, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için morga kaldırılırken, polis ekipleri T. A. (22), E. K. (20), Y. A.A. (20) isimli erkekler ile C. Ç. (20) ve K. N.K. (17) isimli kızları gözaltına aldı. Olaya ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheliden T. A. tutuklanırken, E. K., Y. A.A., C. Ç. ve K. N.K. ise serbest bırakıldı. Öte yandan, otopsi raporunun hala çıkmadığı öğrenildi.

İddianame kabul edildi
T. A. hakkında "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" "Kadına karşı kasten öldürme" suçlarından hazırlanan iddianame, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sanık suçtan kurtulmaya yönelik beyanda bulunduğu belirtildi

İddianamede; yapılan soruşturma neticesinde, elde edilen bilgi, belge ve tüm soruşturma kapsamında şüphelinin alınan savunmasında suçtan kurtulmaya yönelik beyanda bulunduğu, bu itibarla şüphelinin maktul Rümeysa Meriç Özcan'ı cebir kullanmak suretiyle ve cinsel bir gaye ile hürriyetinden yoksun kıldığı, akabinde maktulün kendisine karşı koyması üzerine olay yerinde de maktulün boynuna dolanmış vaziyette bulunan halat tarzı ip marifetiyle maktulün boynuna doladığı, maktulün kafasını aracın içinde bulunan koltuk başlığı kısmına defaten vurduğu, maktulün öldüğünü varsayarak trafik kazası süsü vermeye çalıştığı belirtildi.

Sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor
Sanığın, hem kadına karşı hem de cinsel saldırı suçunu işleyememekten dolayı duyduğu infialle kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan ise 2 yıldan 7 yıla kadar cezalandırılmasına yönelik iddianame hazırlandı. Ayrıca şüpheliler K. N.K. ve Y. A.A'nın "Kadına karşı kasten öldürme" suçundan, E. K. ve C. Ç'nin, "Başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildi.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —