Tarih: 14.07.2022 14:41

Kazanfer, “20 yıl aradan sonra ilk kez Dolar ve Euro paritesi eşitlendi”

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, “20 yıl aradan sonra ilk kez Dolar ve Euro paritesi eşitlendi”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in  vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kazanfer, “20 yıl aradan sonra ilk kez Dolar ve Euro Paritesi eşitlendi” dedi.

“Dolar güçlendi, Euro ise düşüşe geçti”

Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer, döviz piyasasındaki hareketlilik ve fiyatlar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Kazanfer, yaptığı açıklamada “Dövizdeki hareketlilik devam ediyor. 20 yıl aradan sonra ilk kez Dolar ve Euro paritesi eşitlendi. Yani Dolar ve Euro’nun fiyatı aynı oldu. Bu da demek oluyor ki Dolar güçlendi, Euro ise düşüşe geçti. Buna sebep olarak da Avrupa’daki enerji ve yakıt sıkıntısını söyleyebiliriz. Rusya Avrupa’ya olan doğalgaz vanalarını kapattığı için Euro’nun Dolar’la eşit seviyede olduğunu gördük. Dolar’ın güçlenmesindeki sebep ise Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon rakamlarının yeni bir rekor kırarak 9,1’e yükselmesi oldu. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden bile bu rakamın kabul edilemez seviyede olduğunu ifade etti” dedi.

“Önümüzdeki günlerde de dalgalı kurun devam edeceğini düşünüyoruz”

Kazanfer sözlerinin devamında, “Enflasyonun orada son 41 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu gördük. Şimdi önümüzde Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in faiz toplantısı olacak. Piyasalar bu toplantının sonucunu merakla bekliyor. Piyasaların beklentisi, 0,50 veya 0,75 baz puan faiz artırımı olması yönünde. Beklenti var ama çıkan enflasyonun rekor kırmasıyla yüzde 1 bile artış olabilir. Bu da Dolar’ı daha da güçlü yapacaktır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde Dolar’ın Euro’yu geçeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki günlerde de dalgalı kurun devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Döviz fiyatları ise şu şekilde oldu

Dolar alış fiyatı 17,50 lira, satış fiyatı 17,65 lira

Euro alış fiyatı 17,50 lira, satış fiyatı 17,65 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —