Tarih: 23.02.2021 14:01

Kazanfer, “Döviz de belirsizlik devam ediyor”

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, “Döviz de belirsizlik devam ediyor”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasaları hakkında önemli bilgiler verdi. Kazanfer, “ Döviz’de belirsizlik devam ediyor” dedi.

“Dövizde sert düşüşler meydana geldi”

Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer  yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti  Merkez Bankası yılın ilk faiz toplantısını 21 Ocak’ta yapmıştı. Yapılan toplantı neticesinde politika faizini 0.17 de sabit tutarak ve sıkılaştırmaya gitmesiyle piyasalarda tekrar olumlu bir hava oluştu. Merkez Bankası’nın bu kararı piyasalarda olumlu karşılandı. 2021 yılının ikinci faiz toplantısında Şubat ayının 18’ inde gerçekti. Bu toplantı neticesinde yine  politika faiz oranını 0. 17 de yine satir tuttu. TL’ de sıkılaşmaya gidilmesi  ve Türkiye Cumhuriyeti  Merkez Bankası  Başkanı Naci Ağba’nın açıklamasında 2021 yılınsa politika faizlerin düşmeyeceğini, hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduğunu ve Döviz’in ani dalgalanmalarına müdahale edileceği yönünde açıklamasının ardından dövizde sert düşüşler meydana geldi.

“Döviz borcu olanlar için bu fiyatlardan almalarını öneriyoruz”

Sözlerine devam eden Kazanfer, “Ancak henüz ABD’yle olan ilişkilerimiz sonuçlanmış değiş. Daha henüz S- 400 ve F-35 sorunu çözülmüş değil. Bu günlerde ABD’ den de ülkemiz adına bir ses çıkmadığı için döviz fiyatlarında istikrar sağlanmış durumda. Döviz borcu olanlar için bu fiyatlardan almalarını öneriyoruz. Yatırım yapmak isteyenler içinde döviz fiyatları yatırım yapılabilir durumda. Biz yinede önümüzdeki günlerde inişli çıkışlı dalgalanmalar olabileceğini tahmin ediyoruz. Merkez Bankası’nın almış olduğu karar neticesinde dövizde şu anda istikrar sağlanmış durumda. Önümüzdeki günlerde  yurt dışından gelecek verilere göre yukarı yönlü dalgalanmalar görebiliriz” dedi.

Döviz fiyatları

Dolar  alış 7010 -satış 7050

Euro  alış 8500  -satış  8550




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —