Tarih: 16.02.2024 13:53

Kazanfer, “Döviz konusunda temkinli olmakta fayda var”

Facebook Twitter Linked-in

  

Kazanfer, “Döviz konusunda temkinli olmakta fayda var”

İlçemizde 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer, döviz piyasası konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Son durum ve fiyatlarla ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi. Kazanfer, “Dövizin kademeli olarak yükseldiğini görüyoruz. Temkinli olmakta fayda var” dedi.

“Faiz indirimine gidildiği takdirde dövizde tekrar bir yükseliş bekliyoruz”

Kazanfer Döviz konusunda yaptığı açıklamada, “Dövizde kademeli olarak yükseliş devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in 2024 yılı ilk faiz toplantısı gerçekleştirildi. FED, piyasaların beklediği gibi faiz oranını 5,25 – 5,50 aralığında sabit tuttu. Bu da art arda üç toplantıda değişikliğe gidilmediğini gösterdi. Piyasalar, iyimser bir hava olmasından dolayı FED’in Mart ayında faiz indirimine gideceğini umuyordu. Yapılan açıklamaya göre Mayıs ayında faiz indirimi olabileceği dile getirildi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), ekonomisinin büyüme oranının yüzde 2,1’den 2,6’ya yükseleceğini düşünüyor. Biz de böyle bir durumda faiz indirimine gidildiği takdirde dövizde tekrar bir yükseliş bekliyoruz” dedi.

“Önümüzdeki süreçte dövizde bir düşüş beklenmiyor”

Kazanfer sözlerinin devamında, “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Başkanı geçtiğimiz günlerde değişti. Eski başkan, görevinin affını istedi. Yerine atanan Fatih Karahan ise önümüzdeki aylarda faizlerde bir değişikliğe gidilmeyeceği yönünde açıklamalarda bulundu. Bu da bir nebze piyasaları rahatlattı diyebiliriz. Önümüzdeki süreçte dövizde bir düşüş beklenmiyor. Dövizin kademeli olarak yükseldiğini görüyoruz. Temkinli olmakta fayda var. Vatandaşımıza da dövizle borçlanmamaları konusunda tavsiyede bulunabiliriz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —