Tarih: 28.10.2020 13:37

Kazanfer, “Döviz piyasasında düşüş beklenmiyor’

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, “Döviz piyasasında düşüş beklenmiyor’

İlçemizde 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında önemli bilgiler verdi. Son zamanlarda hızla yükselen döviz kurları hakkında açıklama yapan Kazanfer, “Dövizde ki yükseliş durdurulamıyor” dedi.

Dolar 8 Lira bandını kırdı

Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında yaptığı açıklamada, “ Geçtiğimiz hafta yapılan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz toplantısında, piyasaların beklediği Merkez Bankası’nın faiz artırımına gideceği yönündeydi. Karar açıklanmadan önce 7.940 bandında olan doların 7.800’lere kadar gerilediğini gördük. 9.400 bandında olan Euro’nun da 9.270 bandına gerilediğini gördük. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizleri yükseltmeyerek sabit tuttu. Bu kararın ardından doların hızla yükseldiğini gördük. Önce 7.940 bandın kadar yükseldiğini daha sonra 8 lira bandını kırdığını gördük. Euro’nun da 9.500 bandına kadar yükseldiğini ve yükselişin devam ederek 9.600 bandına kadar yükseldiğini gördük” dedi.

“Önümüzdeki günlerde de şu an için bir düşüş beklenmiyor”

Kazanfer sözlerinin devamında, “Tabi bu yükselişin sadece Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın aldığı karar değil bildiğimiz gibi Covid-19 pandemisi bütün dünyada şu anda 2.dalgayı hissettirmekte. Salgının henüz azaldığını göremiyoruz. Ülkemizde de salgın henüz azalmış veya etkisini yitirmiş değil. Azerbaycan – Ermenistan gerilimi devam etmekte. Şimdi birde Türkiye -Fransa gerilimi eklendi. Bu gelişmeler dövizi yukarı yönlü yükselttiğini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde de  şu an için bir düşüş beklenmiyor. Bir miktar daha yükseleceğini tahmin ediyoruz. Şu an için doları 8.100 bandını kırdığını gördük. Euro’nun da 9.600 bandını kırdığını gördük. Biran önce Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplanıp dövizin düşmesi için acilen faiz artırımına gitmesi kanaatindeyiz. Biz vatandaşları o dövizle borçlanmamaları yönünde her zaman ki gibi uyarıyoruz. Bozdurmak isteyenlerinde ihtiyacı kadar bozdurmalarını öneriyoruz. Dileğimiz bir an önce bu salgının azalması ve tamamen bitmesi ya da önlemini almak için aşının bulunmasını ümit ediyoruz.  Bunun için vatandaşlarımızdan maske mesafe hijyen kurallarına uymaları tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde salgın da 3. 4. dalgayı yaşarsak doların 10 lira bandına kadar daha yükseleceğini tahmin ediyoruz. Ekonominin düzelmesi için bu salgının hızının azalması ya da tamamen bitmesi çok önemli” dedi.

Döviz fiyatları

Dolar alış 8.150 satış 8.350

Euro alış 9.550 satış 9.750




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —