Tarih: 09.12.2022 12:52

Kazanfer, Döviz Piyasasını değerlendirdi ‘DÖVİZLE BORÇLANMADA TEMKİNLİ OLUNMALI’

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, Döviz Piyasasını değerlendirdi

‘DÖVİZLE BORÇLANMADA TEMKİNLİ OLUNMALI’

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz Bürosunun Vezne Sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Kazanfer yaptığı açıklamada, “Dolar hafif bir seyirde devam ediyor, Euro’da ise dalgalanmalar var” dedi.

‘Euro’da dalgalanma var’

Döviz piyasası hakkında önemli bilgiler veren Kazanfer, “Dolar hafif bir seyirde devam ediyor, Euro’da ise dalgalanmalar var. Euro’nun dalgalanmasındaki sebep, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in faiz artırımını yumuşatacağı açıklaması oldu. Bu da Euro’yu yukarı yönde hareketlendirdi. Dolar bir dönemde Euro’yu geçmişti. Bunda Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED, faiz artırımına gitmesi oldu. Ancak geçtiğimiz günlerde FED’in açıkladığı kararda enflasyonda iyileşme olduğu, önümüzdeki toplantıda büyük ihtimalle faiz artırımına gitmeyeceği sinyali, Euro’yu tekrar yukarı yönde hareketlendirdi” dedi.

‘Yılsonuna kadar yeni bir dalgalanma görebiliriz’

Sözlerine devam eden Kazanfer, “Dolar’ın da ülkemizde aynı seyirde devam etmesinin nedeni, kur korumalı mevduat sisteminden ötürü olabilir. Ancak yine de yılsonuna doğru Dolar’da tekrar yukarı yönde hareketlenme görebiliriz. Geçtiğimiz günlerde enflasyon rakamları açıklandı. Aylık bazda yüzde 2,88, yıllık bazda da yüzde 83,35 olduğu açıklandı. Enflasyonla mücadele, ülkemizde devam ediyor. Yalnız son zamanlarda artan zincir marketlerdeki fiyatlar, enflasyonun düşmesini engelliyor. Çıkan enflasyon rakamları da döviz fiyatlarına yansıyor. Yılsonuna kadar yeni bir dalgalanma görebiliriz. Vatandaşlarımız dövizle borçlanma konusunda temkinli olsunlar” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —