Tarih: 05.01.2024 13:45

Kazanfer, “Dövizde asıl yükselişi yılın ikinci yarısında bekliyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, “Dövizde asıl yükselişi yılın ikinci yarısında bekliyoruz”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in Vezne Sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası konusunda önemli bilgiler verdi. Kazanfer, dövizde yükselişin devam ettiğini ifade ederken asıl yükselişin yılın ikinci yarısında beklediklerini belirtti.

“Politika faizi %42,50’ye yükseltildi”

Kazanfer döviz piyasası konusunda yaptığı açıklamada, “Yılsonu itibariyle Döviz’de kademeli olarak yukarı yönlü yükseliş görüyoruz. Yılın son faiz toplantısında politika faizi %40’tan 250 baz puan daha arttırdı ve böylece politika faiz %42.50’ ye çıkmış oldu. Bu karar neticesinde dövizde yukarı yada aşağı yönlü bir hareket göremedik. Yılsonu itibariyle Dolar’da özellikle yukarı yönlü bir hareketlilik gördük. 3 Ocak’ta Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon aralık ayı aylık bazda %2.93 artarken yıllık bazda %64.77 oldu” dedi.

“Asıl gerçek kurlar yılın ilk yarısından sonra belli olacaktır”

Sözlerine devam eden Kazanfer, “Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre enflasyonda her şeyin istedikleri gibi gittiğini hatta 2024’ ün ilk yarısında daha da düşeceğini söyledi. Ama biz dövizde ki hareketliliğin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bilindiği gibi Mart ayında yerel seçimler var. Enflasyon düştükçe faizlerinde yavaş yavaş düşeceğini tahmin ediyoruz. Buda tabi döviz kurlarına yansıyacaktır. Her zaman dediğimiz gibi vatandaşlarımız dövizle borçlanmasın. Asıl gerçek kurlar yılın ilk yarısından sonra belli olacaktır” dedi.

Güncel döviz fiyatları

Dolar alış 29.70 Lira –  satış 29.90 Lira

Euro alış 32. 300 Lira –  satış 32.600 Lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —