Tarih: 07.11.2022 14:06

Kazanfer, “Döviz’de durağanlık devam ediyor”

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, “Döviz’de durağanlık devam ediyor”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in Vezne Sorumlusu Müjdat Kazanfer Döviz piyasası hakkında önemli bilgiler verdi. Kazanfer yaptığı açıklamada, “Döviz’de durağanlık devam ediyor” dedi.

“Avrupa’daki enerji ve yakıt krizi, Euro’yu olumsuz etkiliyor”

Döviz piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulunan Kazanfer, “Döviz bu dönemde normal seyrinde, durağan şekilde ilerlemeye devam ediyor. Piyasaların gözü, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in faiz kararındaydı. Piyasaların beklentisi, 0,75 puan faiz artırımına gidileceği yönündeydi. Geçtiğimiz akşam Türkiye saati ile 21.00’da açıklanan kararda FED, piyasaların beklediği gibi 0,75 baz puan faiz artırımına gitti. Böylelikle politika faizi yüzde 3,75 – 4,00 aralığında oldu. Açıklanan bu karar neticesinde Dolar’da bir hareketlilik görülmedi. Piyasaların beklediği gibi 0,75 baz puan artırım oldu ve öncesinde de piyasalar, Dolar satın almış oldu. Buna rağmen Dolar yine güçlü durmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in Başkanı Powell’ın açıklamasına göre enflasyon yüzde 2’ye inene kadar faiz artırımına devam edileceği sinyali verildi. Bu da Dolar’ı güçlü tutuyor. Euro ise hala Dolar’ın altında seyrediyor. Çünkü Avrupa’daki enerji ve yakıt krizi, Euro’yu olumsuz etkiliyor. Rusya’nın vanaları kapatması ve Rusya – Ukrayna Savaşı, enerji ve yakıt fiyatlarını etkiliyor” dedi.

“Şu an yüzde 10,5 olan politika faizinin yılsonuna kadar bir puan daha düşeceğini tahmin ediyoruz”

Sözlerine devam eden Kazanfer Amerika Birleşik Devletleri’nde politika faizi oranı şu an 3,75 – 4,00 aralığında. Biz bunun yüzde 5’e kadar çıkacağını tahmin ediyoruz. Yani önümüzdeki ayda FED, 0,50 baz puan faiz artırımı yapabilir. Açıklanan kararlar da doları güçlü tutmaya devam ediyor. Faizlerin ne zaman düşeceği de henüz netlik kazanmış değil. Yani enflasyonla mücadele, ülkemizde olduğu gibi Avrupa ülkelerinde de devam ediyor. Şimdi gözler, 24 Kasım tarihinde yapılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Faiz Toplantısı’nda olacak. Şu an yüzde 10,5 olan politika faizinin yılsonuna kadar bir puan daha düşeceğini tahmin ediyoruz. Önümüzdeki günlerde dövizde yeni dalgalanmalar olabilir. Vatandaşlarımızın temkinli olmasında fayda var. Biz vatandaşlarımızı dövizle borçlanmama konusunda uyarıyoruz. İhtiyaçları kadar bozdursunlar” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —